Mèdia 18/01/2019

L’ARA fa aquest dissabte un diari especial dedicat a Joan Brossa

En ocasió del centenari del poeta, incloem un diccionari brossià a partir de poemes visuals, poemes objecte i poemes de text

Ara
1 min
L’ARA fa aquest dissabte un diari especial dedicat a Joan Brossa

Aquest dissabte fa 100 anys que va néixer Joan Brossa. Coincidint amb la data, que també dona el tret de sortida a l’Any Brossa, l’ARA fa un número especial sobre el poeta. Les pàgines de l’'ARA Llegim' estaran dedicades a la seva figura i la seva obra, mentre que el comissari de l’Any Brossa, Manuel Guerrero, ha fet una tria de poemes de text, poemes visuals i poemes objecte seus que conformen un diccionari temàtic brossià de la A a la Z. Igualment, en la tria d'articles històrics de la secció Abans d'Ara, Josep Maria Casasús n'ha seleccionat un del mateix Brossa publicat a la revista Dau al Set el maig de 1949. De manera que el lector estarà acompanyat al llarg de les pàgines del diari (o a través d’un interactiu digital) de l’univers poètic d’un autor admirat per la seva capacitat d’unir llengua i forma no només a través de les paraules, sinó també del grafisme i els objectes.

La vigència temàtica i ideològica de Brossa i la seva capacitat de connectar amb formes d’art diverses (del circ al cinema) i d’enllaçar tradició i modernitat fan que s’hagi mantingut com un referent al qual l’ARA ret ara homenatge.

stats