Mèdia 07/09/2016

Apple llança l'iPhone 7, recluta Super Mario i presenta un rellotge per a nedadors

El nou 'smartphone' de la companyia tindrà auriculars sense fils i una càmera doble. Apple s'alia amb Nike per dissenyar un nou Apple Watch

Anna Mascaró
3 min
Phil Schill presenta l'iPhone 7 Plus

Apple ha donat a conèixer aquest dimecres a San Francisco un nou iPhone en una presentació sense grans sorpreses, ja que les principals novetats ja havien estat filtrades pels mitjans especialitzats. Phil Schiller, responsable de l'esdeveniment, n'ha desgranat les claus: auriculars sense fils, càmera millorada i una gamma de colors més àmplia. A més, Apple s'ha aliat amb Nintendo, que desenvoluparà una versió del famós videojoc de Mario exclusiu per a iOS: 'Super Mario Run'. Respecte a la nova versió de l'Apple Watch, la companyia ha apostat per un rellotge dedicat a 'runners', senderistes i nedadors. Desgranem les principals novetats de l'esdeveniment.

Recupera el minut a minut de la presentació

1. Un iPhone 7 més potent, amb una càmera més bona i auriculars sense fils

El secret ja era de domini públic, però ha estat una de les novetats més aplaudides de la presentació. "Ningú s'ha atrevit a apostar pel 'wireless' als auriculars, però nosaltres sí", ha afirmat Phil Schiller. Els auriculars sense fils es diuen EarPods, costaran 159 dòlars i la capsa que els conté farà de bateria (tenen cinc hores d'autonomia). Detectaran quan són a l'orella de l'usuari, que podrà contactar amb l'assistent de la Siri a través dels auriculars fent-hi un doble toc. Desapareixerà el connector dels auriculars, que a partir d'ara només es podran connectar al telèfon mitjançant l'orifici del connector de la càrrega –el Lightning–. Apple vendrà adaptadors per als que vulguin seguir utilitzant els auriculars antics. Els EarPods també es podran fer servir amb Mac i iPad. L'iPhone 7 també tindrà altaveus en estèreo i més volum de so.

Els nous auriculars 'wireless' de l'iPhone 7

El nou 'smartphone' tindrà un disseny més bo –més prim– i es vendrà en més colors que les versions anteriors. Entre aquests colors ha destacat l'exclusiu negre Jet Black. A més, el botó d'inici del mòbil serà més sensible. Un dels canvis més celebrats del nou iPhone és que serà resistent a l'aigua.

Un altre dels punts forts del vaixell insígnia d'Apple és la càmera, que permetrà fer fotos en RAW –el format utilitzat en fotografia professional– malgrat mantenir la resolució de 12 megapíxels. El flaix estarà millorat, amb prestacions per compensar els tons i aconseguir una fotografia en colors més naturals. La càmera frontal del dispositiu –que es fa servir sobretot per a les 'selfies'– tindrà 7 píxels. A més, l'iPhone 7 Plus disposarà d'una doble càmera al darrere que hi donarà més profunditat de camp; una d'aquestes càmeres servirà per fer zoom.

El nou processador del mòbil –A10 Fussion–, dissenyat per Apple, serà 120 cops més potent que l'iPhone original. Aquest canvi permetrà jugar a videojocs amb el dispositiu.

El preu inicial del nou iPhone és de 649 dòlars el model bàsic i 769 el Plus. Arribaran a la venda el 9 de setembre i tindran memòries de 32, 128 i 256 gigabytes.

Super Mario sortirà en una versió exclusiva per a iOs.

2. Super Mario i Pokémon Go s'adapten a iOS

Shigueru Miyamoto, el pare de Super Mario, ha presentat l'arribada de l'icònic personatge de videojocs a Apple. Nintendo prepararà una versió exclusiva del joc per a iOS, 'Super Mario Run', que arribarà abans de Nadal.

Per la seva banda, Apple integrarà una versió de Pokémon Go als nous rellotges Apple Watch.

Apple llança l'iPhone 7, recluta Super Mario i presenta un rellotge per nedadors

3. Apple Watch Series 2, submergible a 50 metres de profunditat

La nova generació dels rellotges intel·ligents d'Apple serà submergible a 50 metres de profunditat i estan pensats per poder fer esports aquàtics. Els Apple Watch Series 2, que també portaran GPS integrat, estan especialment pensats, a més, per als esportistes: nedadors, 'runners' i senderistes. Sortirà a la venda un rellotge intel·ligent més car fet de ceràmica, així com models amb les corretges de cuir.

Apple ha anunciat també una col·laboració amb Nike, amb qui han fabricat un model exclusiu per a 'runners' amb la corretja transpirable.

stats