Estats Units
Internacional 24/01/2023

Troben documents classificats a casa de Mike Pence

Els advocats de l'exvicepresident de Trump han lliurat els registres a l'FBI

ARA
2 min
Michael Pence

BarcelonaNova troballa de documents classificats als Estats Units, aquest cop en mans de l'exvicepresident de Donald Trump, Mike Pence. Segons una carta de l'advocat de Pence que s'ha filtrat a la premsa, els documents es van trobar la setmana passada a la casa que Pence té a Indiana i ja han estat lliurats a l'FBI. Greg Jacob, advocat de l'exvicepresident nord-americà, va enviar una carta als Arxius Nacionals el 18 de gener notificant la troballa dels documents, i el 22 de gener, aquest diumenge passat, va enviar una segona carta per informar que l'FBI havia anat a la residència de l'exvicepresident a recollir-los.

Pence se suma així al seu excap, el president Donald Trump, i a l'actual president dels Estats Units, Joe Biden, que també tenien documents classificats a casa seva. De fet, segons el seu advocat, va ser precisament la "preocupació" de Pence en veure les troballes a casa de Biden, que han sortit a la llum els últims dies, que van portar l'exvicepresident a contractar un advocat extern per revisar tots els documents emmagatzemats a casa seva. "L'advocat va identificar un nombre reduït de documents que podrien contenir informació sensible o classificada, intercalats en els registres", deia Jacob a la carta, i afegia que Pence "va assegurar immediatament aquests documents en una caixa forta tancada amb clau a l'espera de més instruccions sobre el tractament adequat per part dels Arxius Nacionals".

L'advocat de Pence assegura que no va revisar el contingut dels documents un cop es va determinar que eren classificats. En la carta del 22 de gener, Jacob diu que el departament de Justícia havia "passat per alt els procediments estàndard" i havia optat per reclamar la possessió directa dels documents trobats a la residència de Pence. Agents de l'FBI van arribar a la seva casa d'Indiana a les 21.30 del 19 de gener per recollir els documents que eren a la caixa forta, previ acord amb els advocats de Pence. Tant Trump com Biden estan sota investigació per aquestes troballes per part del departament de Justícia, que ha nomenat fiscals especials per a cadascun d'ells.

stats