Terratrèmol

Un fort terratrèmol provoca 157 morts al Nepal

Centenars d'edificis s'han ensorrat i la zona afectada s'ha quedat sense electricitat

ARA
1 min
Més de 100 morts en el terratrèmol de Nepal d'aquest dissabte

BarcelonaUn terratrèmol de magnitud 6,4 ha sacsejat el Nepal i ha causat almenys 157 morts. El sisme ha afectat l'àrea de Jajarkot, al nord-oest del país, aquest divendres a la nit, segons recull el Centre Nacional Sismològic del Nepal i fonts oficials citades per Efe i Reuters, que afegeixen que també ha ferit com a mínim 110 persones. Centenars de cases i altres edificis –diversos ja en mal estat– han quedat absolutament destruïts i s'han ensorrat. Per això, el nombre de víctimes podria augmentar. La zona s'ha quedat sense electricitat ni serveis de telefonia mòbil després de la catàstrofe.

El fort sisme va passar poc abans de divendres a la mitjanit i fins i tot es va poder sentir a la capital de l'Índia, Nova Delhi, que és a més de 800 quilòmetres de distància del lloc de la catàstrofe. El primer ministre indi, Narendra Modi, ha enviat un missatge de solidaritat amb el poble nepalès.

Aquest terratrèmol és el més mortal que ha afectat el país asiàtic des del 2015, quan més de 9.000 persones van morir arran de dos forts sismes. Les conseqüències van ser devastadores, amb més d'un milió d'edificis ensorrats i el sotrac econòmic que se'n va derivar.

stats