Taiwan mobilitza forces davant d'un "possible atac simulat" de l'exèrcit xinès

Taipei no concreta quina seria l'amenaça, però torna a activar els sistemes de míssils terrestres, les patrulles aèries i les navals

ARA
1 min
Un avió militar taiwanès enlairant-se aquest dissabte

BarcelonaTaiwan ha denunciat en les últimes hores que bucs i avions militars xinesos han tornat a traspassar la línia de l'Estret de Formosa (que funciona com a frontera no oficial entre els dos països) en un "possible atac simulat", que s'emmarca en les maniobres militars anunciades pel gegant asiàtic després de la visita a l'illa de la portaveu de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi. En un missatge publicat al compte oficial de Twitter, el Ministeri de Defensa Nacional de l'illa assegura que l'objectiu d'aquesta simulació d'atac seria un "actiu d'alt valor", sense especificar-ne més detalls. Com a resposta, Taipei ha activat alertes i els sistemes de míssils terrestres i ha desplegat novament les patrulles aèries i navals, com ja va fer aquest divendres.

Els nous moviments de l'exèrcit xinès formen part de les maniobres militars que el país va anunciar en resposta a la visita de Pelosi -que s'allargaran fins diumenge- i que fins ara han suposat també l'ús de foc real i el llançament de míssils de llarg abast a sis zones al voltant de l'illa de Taiwan, una d'elles a uns 20 quilòmetres de la costa de Kaohsiung, la principal ciutat del sud del país.

Taiwan equipara les maniobres que s'estan produint des de dijous amb un "bloqueig marítim i aeri", i la presidenta del país, Tsai Ing-wen, ha acusat Xina d'"irresponsable" per "elevar deliberadament l'amenaça militar". Mentrestant la Xina, que va qualificar la visita de Pelosi com una "traïció deplorable", insisteix a reclamar la seva sobirania sobre l'illa.

stats