Internacional 04/06/2014

Strauss-Kahn serà jutjat per proxenetisme a Lille el febrer de 2015

Si se'l declara culpable pot ser castigat amb una pena de fins a deu anys de presó i una multa d'1,5 milions d'euros

Efe
1 min

ParísL'exdirector gerent de l'FMI Dominique Strauss-Kahn serà jutjat del 2 al 20 de febrer de l'any que ve per "proxenetisme agreujat" al costat de 13 acusats més, com a presumptes membres d'una xarxa de prostitució que tenia com a centre d'operacions l'Hotel Carlton de Lille.

El fiscal de Lille, Fréderic Fèvre, ha indicat avui a Efe les dates del judici, que se celebrarà al Tribunal Correccional de la ciutat. La qualificació que els jutges instructors han retingut per als inculpats és la de "proxenetisme agreujat en reunió" i no "proxenetisme agreujat en banda organitzada", més greu, que hauria implicat un procés davant del Tribunal Criminal.

Strauss-Kahn (conegut per les seves inicials, DSK), com els altres imputats per aquest càrrec, poden ser castigats –si se'ls declara culpables– amb una pena de fins a deu anys de presó i una multa d'1,5 milions d'euros.

Altres inculpats

Al banc dels acusats s'asseuran, al costat de l'exministre socialista, el conegut proxeneta Dominique Alderweireld, àlies Dodo la Saumurue, la seva companya Béatrice Legrain, el que va ser relacions públiques de l'Hotel Carlton, David Roquet, l'empresari Fabrice Paszkowski i un comissari de policia.

DSK va haver de dimitir al capdavant de l'FMI per un altre escàndol sexual amb una treballadora d'un hotel de Nova York el maig del 2011.

Durant la fase d'instrucció, Strauss-Kahn sempre ha insistit que no va cometre cap delicte penal perquè va assegurar que no sabia que les dones de les orgies en les quals participava eren prostitutes.

stats