Internacional 09/09/2013

Síria es plantejarà entregar l'armament químic per evitar l'atac dels Estats Units

Damasc valorarà la demanda del secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, després de rebre pressions de Rússia

Agències
1 min
Síria es plantejarà entregar l'armament químic per evitar l'atac dels Estats Units / REUTERS

DamascEl règim sirià ha dit ara que es plantejarà entregar l'armament químic, tal com ha demanat el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry. Damasc ha cedit a les pressions de Rússia per evitar una intervenció militar a Síria per part dels Estats Units.

El primer ministre britànic, David Cameron, ha dit aquest dilluns que "si Síria posa el seu arsenal químic en mans de la comunitat internacional, seria un gran pas endavant".

"Hem de ser cautelosos i estar segurs que això no és una tàctica per distreure l'atenció del tema que està actualment sobre la taula", ha afegit el 'premier' britànic.

La pressió de Moscou

Rússia ha instat el govern sirià a cooperar amb la comunitat internacional en el control d'armes químiques per evitar una possible intervenció dels Estats Units.

"Si posar sota control les armes químiques a Síria ajuda a evitar l'atac [dels Estats Units], Rússia se sumarà immediatament a aquest procés", ha declarat el ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov.

Lavrov també ha demanat que Damasc "destrueixi totalment aquestes armes", referint-se a l'arsenal químic del règim de Baixar al-Assad.

El ministre rus ha vist amb bons ulls l'oferta que ha fet el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, al règim sirià.

Lavrov ha reconegut en una roda de premsa convocada d'urgència la gravetat de la situació, tot i que ha dit que encara hi ha marge per trobar una solució política.

stats