Set morts en una explosió a tocar de Perpinyà

El foc, fruit de l'explosió, s'ha propagat en diversos edificis residencials del centre de Sant Llorenç de la Salanca

ARA
2 min
Estat en què ha quedat l'immoble

BarcelonaAlmenys set persones han mort aquest dilluns en un incendi provocat per una explosió a la localitat de Sant Llorenç de la Salanca, a tocar de Perpinyà i a uns 40 quilòmetres de Catalunya. L'explosió s'ha produït durant la matinada al carrer principal d'aquest municipi de 10.000 habitants. El foc ràpidament s'ha propagat en diversos edificis residencials. El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, ha detallat en declaracions a la premsa que entre els morts hi ha un nadó i un altre infant i que la xifra de víctimes podria no ser definitiva, ja que els bombers continuaven amb les tasques de rescat.

Segons les autoritats, l'explosió ha tingut lloc en una botiga d'aliments i encara se'n desconeix la causa. Per intentar aclarir-ho, la Fiscalia ha obert una investigació per "incendi voluntari amb resultat de mort". Des del govern francès, de fet, no es descarta cap hipòtesi, tampoc que es tracti d'un acte intencionat. A part de les víctimes mortals, hi ha també un ferit greu: un home de 27 anys que va saltar per la finestra per fugir de les flames. També hi ha ferits lleus.

“El nostre cor és amb les víctimes i les seves famílies. Ens mobilitzarem per ajudar-los tant com puguem en aquestes circumstàncies tan tràgiques", va dir l'Ajuntament de Sant Llorenç de la Salanca en una nota de premsa.

Tres edificis han estat notablement afectats pel foc. Dos ja han estat inspeccionats per les autoritats, a la recerca de pistes que ajudin a desxifrar el motiu de l'explosió. Mentrestant, el tercer està molt inestable per culpa dels danys causats per les flames, i s'haurà de reforçar abans que hi puguin accedir els serveis d'emergències."Hi ha una o dues persones [desaparegudes] que necessitem saber si estan vives", ha dit el fiscal de Perpinyà, Jean-David Cavaillé, sobre la investigació en curs en aquest tercer edifici danyat.

stats