Itàlia
Internacional 20/02/2012

4 dies lligada de peus i mans a urgències d'un hospital de Roma

Els serveis sanitaris no havien alimentat la pacient, en estat de coma, des que va ingressar. La Fiscalia italiana ha obert una investigació

Efe
1 min

RomaDos senadors italians han trobat aquest dilluns una dona de 59 anys en estat de coma lligada de peus i mans amb uns llençols al servei d'urgències del Policlínic Umberto I de Roma. Els serveis sanitaris no havien alimentat la pacient des que va ingressar.

El personal de l'hospital ha explicat als polítics italians –que han visitat el centre per sorpresa– que la dona estava lligada "per evitar que caigués" i que el seu ingrés es produiria "d'un moment a l'altre". El director d'urgències del policlínic, Claudio Modini, s'ha defensat al·legant que "és un fet que succeeix normalment, però en aquests casos el malalt és igualment assistit". A més, Mondini ha afegit que hi ha pocs llits perquè els pacients puguin ingressar i que" és necessari resoldre la situació". Segons el director d'urgències, la dona, que va patir un traumatisme cranioencefàlic, ha estat assistida amb teràpia d'hidratació.

Les autoritats investiguen els centres sanitaris

El ministre de Sanitat, Renato Balduzzi, ha exigit una immediata inspecció de l'hospital i els dos senadors han assegurat que denunciaran el cas a la Fiscalia de la República.

El cas ha aixecat una onada d'indignació a Itàlia després que fa uns dies sortís a la llum la polèmica de l'hospital de San Camilio de Roma, on els pacients eren atesos al terra. Des d'aleshores, la Fiscalia ha obert una investigació sobre la situació als hospitals de la capital italiana.

stats