Internacional 13/11/2021

Rodrigo Duterte s'enfrontarà a la seva filla per la vicepresidència de les Filipines

Sara Duterte-Carpio, que milita en un altre partit, es podria aliar amb el fill del dictador Ferdinand Marcos

ARA
1 min
El president de Filipines Rodrigo Duterte amb el senador Christopher 'Bong' Go.

BarcelonaSorpresa a les Filipines. El president Rodrigo Duterte es presentarà com a candidat a la vicepresidència a les eleccions del maig del 2022, segons ha anunciat el seu portaveu. Ho farà disputant-se el càrrec amb la seva filla, Sara Duterte-Carpio, que havia registrat la seva candidatura unes hores abans. Duterte, de 76 anys, havia dit a l'octubre que es retiraria de la política després d'acabar els sis anys de mandat com a president, que legalment no pot revalidar.

Duterte-Carpio, que pertany a un partit diferent del del seu pare i és l'alcaldessa de Davao, havia dit que no es presentaria a un càrrec nacional si el seu pare també s'hi postulava. Però els anuncis i desmentiments en les candidatures del president i la seva filla han estat constants els últims mesos. El període per presentar-se s'acaba dilluns.

En un altre gir inesperat, el partit que fa costat a la filla de Duterte s'ha posicionat a favor d'una candidatura conjunta amb Ferdinand Bongbong Marcos, fill del dictador Ferdinand Marcos. A les Filipines el president i el vicepresident es voten per separat i de forma directa, però segons les enquestes aquest duo seria el favorit. Bongbong és l'únic fill mascle del dictador, que va ser deposat per una revolta popular el 1986.

Entre els altres candidats a succeir Duterte hi ha l'actual vicepresidenta Leni Robredo, l'exboxejador Manny Pacquiao i l'alcalde de Manila, Isko Moreno. Duterte deixa un llegat marcat per la violència de la seva "guerra" contra les drogues, que ha causat milers de morts en batudes policials en els barris més humils.

stats