Internacional 31/01/2017

La dona de Fillon va cobrar 930.000 € en sous ficticis

El candidat de la dreta a les presidencials franceses també va pagar a dos dels seus fills 84.000 € per feines que no se sap si van fer

Agències
2 min
Fillon i la seva dona Penèlope en arribar al míting d'aquest diumenge.

ParísL’escàndol que esquitxa el candidat de la dreta a les eleccions presidencials franceses, François Fillon, s'ha fet encara una mica més gran. La revista satírica 'Le Canard Enchaîné' ha publicat nous detalls de les suposades feines fictícies que va tenir la dona de Fillon i ha afegit que també dos dels seus fills van cobrar per treballs que, se sospita, no feien.

Si fins la setmana passada les informacions de la publicació abocaven la xifra de més de 500.000 euros bruts en total, 'Le Canard Enchaîné' ha elevat la suma en la seva edició d'aquest dimecres i ha precisat que la dona de Fillon va rebre 831.440 euros com a assistent parlamentària entre 1988 i 2002, una feina que es creu que no exercia. A aquesta suma cal afegir 5.000 euros bruts mensuals, entre maig del 2012 i desembre del 2013, que representen uns 100.000 euros més, per treballs que tampoc està clar si va fer per a la publicació mensual 'Revue des Deux Mondes'. En total, més de 900.000 euros.

Pel que fa als fills de Fillon, Marie hauria rebut 57.084 euros bruts i Charles 26.651 euros més com a assistents parlamentaris al Senat entre 2005 i 2007, unes ocupacions que també estan sota sospita.

Si bé contractar familiars com a assistents parlamentaris està permès per la llei francesa, dins d’uns límits, el que s’investiga és si realment aquestes feines –i la de la publicació 'Revue des Deux Mondes'– es van fer.

Per intentar aclarir-ho, la policia ha escorcollat aquest dimarts l'Assemblea Nacional a la recerca de proves en el marc d'aquesta investigació després que dilluns prestessin declaració, també davant la policia, Fillon i la seva dona.

Dimarts, després de les noves revelacions, Fillon s'ha defensat –com ha fet els últims dies– assegurant que "mai en la història de la Cinquena República s'ha muntat una operació semblant de calúmnia, molt professional, per intentar eliminar un candidat".

stats