Mor per sobredosi el fill de Paul Auster

Daniel Auster, de 44 anys, estava acusat d'homicidi involuntari de la seva filla de 10 mesos, que va morir després d'ingerir heroïna i fentanil

2 min
Daniel Auster en una foto d'Instagram

BarcelonaDaniel Auster, fill de l'escriptor Paul Auster, ha mort als 44 anys d'una sobredosi, segons publica avui el New York Post. Actualment, Daniel Auster estava en llibertat sota fiança i s'enfrontava a càrrecs d'homicidi involuntari derivats de la mort de la seva filla de deu mesos, Ruby, fa sis mesos. Segons fonts policials esmentades per aquest mitjà nord-americà, la sobredosi de drogues d'Auster hauria sigut accidental. “Es creu que va ser accidental perquè encara tenia drogues i la dosi que va ingerir era similar a la que normalment prenia”, assenyalen aquestes fonts.

Daniel Auster, fill de Paul Auster i de la també escriptora Lydia Davis, feia dies que ocupava titulars de premsa per la mort de la seva filla, Ruby Auster, l'1 de novembre. La nena va ser trobada inconscient a la casa familiar de Brooklyn després d'una sobredosi de fentanil i heroïna, i ell va ser acusat d'homicidi involuntari de la petita i detingut per aquest motiu.

En la seva declaració davant la policia, Daniel Auster va explicar que l'1 de novembre al migdia es va despertar després de fer una migdiada i va veure que la seva filla tenia "els llavis blaus i els ulls fixos". L'home, que aquell dia havia consumit heroïna, va administrar a la nena Narcan, un medicament que es fa servir per revertir sobredosis, davant la por "d'haver-la cagat", segons va explicar l'ajudant del fiscal del districte, Tien Tran, fent servir paraules de l'acusat. Daniel Auster va negar en un primer moment haver consumit heroïna aquell dia, però finalment, després que la policia trobés aquesta substància per casa seva, va admetre que s'havia drogat mentre tenia la seva filla a càrrec.

La mare de la nena, Zuzan Smith, va explicar a la policia que la criatura estava bé quan ella l'havia deixat amb el seu pare. També va confirmar que cap al migdia la nena era vida perquè la va sentir de fons durant una trucada amb Auster. Tot i això, només quatre hores després la nena va ser declarada morta al Methodist Hospital, on la van portar després que ell truqués al telèfon d'emergències.

Tractament psiquiàtric i llibertat sota fiança

Després d'aquests fets, un jutge va ordenar per a Daniel Auster tractament psiquiàtric. A més, el va deixar en llibertat sota fiança seguint la petició del seu advocat. "Treballa en el sector de la construcció. Va a les reunions de Narcòtics Anònims i manté una bona relació amb la mare de la seva filla", va explicar llavors el lletrat.

L’historial de problemes amb la llei de Daniel Auster venia de lluny. El 1998 ja va ser condemnat per possessió de 3.000 dòlars que havien sigut robats al traficant de drogues Andrew Melendez, assassinat per Michael Alig, un promotor d’un club nocturn de Nova York. El pare de Daniel Auster, Paul Auster, és un dels escriptors més reconeguts i populars de Nova York i ha escrit llibres com ara Leviatan o El llibre de les il·lusions. En una de les seves novel·les, La nit de l’oracle (2003), el narrador és un escriptor que té un fill addicte a les drogues.

stats