França
Internacional 24/03/2012

El germà de l'assassí de Tolosa, al punt de mira de la investigació

Abdelkader Merah ha estat traslladat a París per ser interrogat per la brigada antiterrorista. El jove, de 29 anys, guardava material que es podria fer servir per fabricar explosius al seu cotxe

Efe
1 min
La policia investiga el pis de Mohamed Merah / AFP

ParísEl germà de Mohamed Merah, Abdelkader Merah, i la seva novia, detinguts el dimecres quan va començar l'operació contra l'assassí de Tolosa, han estat traslladats aquest dissabte a París per ser interrogats per la brigada antiterrorista.

Les autoritats tenen constància que Abdelkader Merah, de 29 anys, estava present quan el seu germà menor va robar la moto amb la que es traslladava en cometre els assassinats. A més, va acompanyar-lo també al concessionari on van intentar desactivar el dispositiu de localització del vehicle, fet clau perquè els agents poguessin seguir la pista a Mohamed. Al cotxe d'Abdelkader s'hi ha trobat material que es podria fer servir per fabricar explosius.

D'altra banda, la mare de Mohamed Merah, Zoulika Aziri, va ser detinguda dimecres i alliberada al cap d'unes hores. Segons el seu advocat, Jean-Yves Gougnaud, Aziri sent ira contra el menor dels seus fills pels crims que va cometre i se sent culpable per no haver previst la tragèdia i haver-lo aturat.

stats