Àfrica

El lleó més icònic de l'Àfrica, "el rei del Serengeti", mor atacat per rivals més joves

Conegut com a Bob Junior, s'havia convertit en una de les principals atraccions turístiques del parc de Tanzània

ARA
2 min
Bob Junior i el seu germà fotografiats al Serengheti en una imatge recent

BarcelonaEl parc nacional del Serengueti, un dels més famosos de l'Àfrica, plora la mort del seu habitant més icònic i una de les seves principals atraccions turístiques, el lleó conegut com a Bob Junior, que havia regnat durant els últims set anys. El felí, d'entre 10 i 12 anys, va ser atacat dissabte per un grup de rivals més joves, que es creu que també haurien matat el seu germà, amb qui havia aconseguit dominar la reserva.

"El rei del Serengueti", batejat oficialment com a Snyggve, s'havia fet famós per la seva cabellera daurada i negra i perquè era fàcil de veure i fotografiar. "Vivia en una àrea on era molt visible [...]. Tenia una cabellera tan luxosa i impressionant que la gent hi reaccionava immediatament, i tot el que ell havia de fer era seure", explica a The Washington Post Craig Packer, director del centre de recerca de lleons de la Universitat de Minnesota.

Segons el mitjà local Tanzania Times, Bob Junior va ser atacat per tres lleons més joves durant una batalla territorial. "Aquests incidents solen passar quan el cap d'una bandada es fa vell o, de vegades, quan els altres lleons mascles no estan contents amb el seu control sobre un gran territori", ha afirmat a la BBC Fredy Shirima, un dels responsables de conservació del Serengeti, on viuen uns 3.000 lleons.

"Creiem que el seu germà també va tenir la mateixa sort, però estem intentant confirmar-ho", ha afegit Shirima, que ha detallat que els dos lleons haurien mort en atacs separats però aparentment coordinats.

De mitjana, els lleons del Serengeti assoleixen la seva mida màxima al voltant dels 4 anys i es considera que ja són molt vells cap als 12 anys, segons explica el professor Craig Packer, que detalla que aconsegueixen ascendir en el seu ordre social operant en "coalicions".

Després de conèixer la mort de Bob Junior, diversos operadors turístics i amants dels felins han penjat a les xarxes socials missatges de tribut al rei caigut, i el personal del parc nacional està preparant un enterrament especial.

stats