Internacional 15/02/2015

Autoritats ucraïneses i rebels pro-russos s'acusen del trencament de l'alto el foc

Malgrat que hi ha hagut intercanvis de trets a l'est d'Ucraïna, testimonis presents a la zona asseguren que no hi ha hagut combats amb artilleria pesada des de l'entrada en vigor, aquesta mitjanit, del feble alto el foc

Ara / Agències
1 min
El president Poroishenko, reunit amb la cúpula militar ucraïnesa / EFE

KíevLes autoritats ucraïneses i els rebels pro-russos de les regions de Donetsk i Lugansk s'han acusat mútuament de violar l'alto el foc que ha entrat en vigor aquesta mitjanit passada a l'est d'Ucraïna en compliment dels acords de Minsk.

El Ministeri de Defensa de l'autoproclamada república popular de Donetsk ha assegurat que les forces ucraïneses han violat la treva a la zona i l'estratègica ciutat de Debàltseve, ciutat controlada per les tropes ucraïneses, però envoltada pels rebels. "Les nostres milícies s'han vist obligades a obrir foc en resposta", ha argumentat el Ministeri.

Per la seva banda, el comandament militar ucraïnès ha denunciat, dues hores després d'haver entrat en vigor la treva, que "els rebels han obert foc d'artilleria contra les nostres posicions almenys en vuit ocasions". Altres informacions de la zona, però, apunten que a diferència d'aquest dissabte, no s'han sentit combats amb artilleria pesada, sinó intercanvi de trets.

stats