Abusos a menors
Internacional 07/10/2022

Comença el judici contra Kevin Spacey per una presumpta agressió sexual del 1986

L'acusa l'actor Anthony Rapp, que tenia 14 anys quan suposadament es van produir els fets

2 min
Kevin Spacey arribant al seu udici contra Anthony Rapp

BarcelonaEl judici contra Kevin Spacey per una presumpta agressió sexual el 1986 contra un menor que llavors tenia 14 anys va arrencar dijous a Nova York. El procés legal va començar després que se seleccionessin els 12 membres del jurat que avaluaran la demanda presentada el 2020 pel també actor Anthony Rapp, que reclama 40 milions de dòlars per danys psicològics, despeses mèdiques i compensació pel fet de no haver pogut treballar pels problemes emocionals que pateix des que suposadament Spacey va intentar seduir-lo i el va tocar durant una festa al seu apartament de Nova York. Spacey va negar els fets després que Rapp denunciés el 2017 el suposat assetjament en una entrevista.

"L'Anthony vol justícia, això no hauria d'haver passat", va dir l'advocat de Rapp, Peter Saghir, durant els arguments inicials, en què va apuntar que el seu client era un nen indefens de 14 anys, mentre que Spacey tenia 26 anys quan es va produir el presumpte abús. L'advocat de Rapp va insistir al jurat que es va tractar d'una acció "inacceptable" que l'ha perseguit sempre.

Spacey, guanyador de dos Oscars el 1995 i el 1999, amb els seus quatre advocats, encapçalats per Jennifer Keller, es va asseure darrere de Rapp. El presumpte incident va passar en un moment en què Rapp actuava en una obra de teatre. Per la seva banda, Spacey, que va començar la seva carrera a la dècada de 1980, actuava en una altra, totes dues a Broadway. Rapp va anar amb un amic a veure l'obra de Spacey i quan va finalitzar van anar darrere de bastidors a saludar els actors, i allà van conèixer Spacey, que els va convidar a menjar i a prendre una copa, va recordar el lletrat Saghir. També hi va haver una invitació a una festa un altre dia a l'apartament de Spacey, a la qual Rapp va anar sol. Segons la versió de Rapp, un Spacey ebri el va agafar en braços, el va ficar al llit i se li va posar a sobre. Segons Saghir, Rapp va poder escapar-se al lavabo i, quan intentava marxar, es va tornar a trobar amb Spacey.

L'actor Anthony Rapp arribant als jutjats, on s'enfronta amb Kevin Spacey per un presumpte abús sexual del 1986

"Estàs segur que vols marxar?", li va preguntar presumptament Spacey. Després, segons l'advocat, Spacey va actuar "amb deliberació per satisfer el seu desig sexual". L'actor, que prenia notes tota l'estona i feia comentaris a un dels seus advocats, en aquell moment va mirar fixament els 12 membres del jurat. Per la seva banda, Jennifer Keller va dir al jurat que "volen justícia" per al seu client i que una vegada hagin escoltat les dues parts "estaran convençuts que aquest presumpte assalt no es va produir" i que Rapp menteix.

Un element important en el judici és que, segons la defensa, l'apartament de llavors de Spacey era un estudi sense habitacions, mentre que Rapp sosté que va estar en un dormitori amb una porta que el separava de la sala. L'advocada Keller va assenyalar, a més, que Rapp mai no va dir res a la seva mare ni va anar a la policia, i va deixar entreveure que es va inventar la història "per cridar l'atenció i així elevar el seu perfil" professional al veure l'èxit que havia aconseguit Spacey al llarg de la seva carrera.

stats