Països Baixos
Internacional 28/08/2022

Investiguen un camioner espanyol per envestir una barbacoa veïnal als Països Baixos

En l'atropellament van morir sis persones i n'hi ha set més de ferides, una en estat greu

ARA
2 min
Una persona diposita flors al lloc de l'accident un dia després que un camió envestís als assistents d'una festa veïnal als Països Baixos

BarcelonaAlmenys sis persones van morir i set més van resultar ferides per l'atropellament d'un camió de transport de l'empresa espanyola El Mosca, que es va estavellar aquest dissabte a la tarda contra els assistents d'una barbacoa veïnal d'un poble al sud de Rotterdam. Aquest diumenge la policia neerlandesa ha anunciat que manté detingut el conductor, un espanyol de 46 anys. Un dels set ferits està en estat greu, afegeix la policia.

El vehicle, que portava imprès el rètol de la companyia espanyola El Mosca, es va estavellar contra un grup format per desenes de persones que estaven celebrant una festa a la vora d'un dic proper al poble de Nieuw-Beijerland, a prop de la ciutat portuària de Rotterdam. La policia manté detingut el conductor del camió, un home de 46 anys de nacionalitat espanyola, sota la sospita d'haver causat un accident de trànsit mortal, tot i que els agents han subratllat que no ha donat positiu al test d'alcoholèmia. Concretament, la portaveu de la policia, Mirjam Boers, ha afirmat que el conductor no estava sota els efectes de l'alcohol en el moment de l'accident. "Estem investigant el que ha pogut passar", ha dit.

Les autoritats estan investigant les causes de la tragèdia i han demanat la col·laboració de veïns que puguin tenir-ne fotos o vídeos. De moment, la policia sap que el camió que conduïa l'home es va desviar d'una petita carretera rural, es va precipitar a la riba del dic i es va estavellar contra els veïns del poble. Les fotografies del lloc dels fets mostraven banderoles penjades entre els arbres i cadires escampades al voltant de taules de cavallet amb plats a sobre. Segons un comunicat de premsa difós per l’agència Efe, la informació de què disposen “apunta a l’existència d’un altre vehicle que, presumptament, va propiciar l’accident”.

Charlie Aptroot, alcalde del poble, ha assenyalat a la televisió pública NOS que el tràgic accident ha tingut "un gran impacte en els veïns" de Nieuw-Beijerland. “La nostra comunitat està molt unida, ara la gent només vol saber com estan els seus éssers estimats”, ha afegit. També ha expressat el seu condol "a les víctimes, a les seves famílies i als testimonis presencials".

stats