Ghislaine Maxwell, entre "dona innocent" i "depredadora sofisticada"

Vist per a sentència el judici a la companya de Jeffrey Epstein, que s'enfronta a 80 anys de presó

Sònia Sánchez
2 min
Dibuix de Maswell durant el judici.

BarcelonaEl judici a Ghislaine Maxwell, que va ser parella del multimilionari acusat de tràfic sexual de menors Jeffrey Epstein, ha quedat aquest dilluns vist per a sentència amb els al·legats finals de la defensa i de la fiscalia. La seva advocada, Laura Menninger, la va voler presentar com una "dona innocent" que no sabia res dels abusos comesos per Epstein, mentre que la fiscalia la va definir com una "depredadora sofisticada". Maxwell, de 59 anys, s'enfronta a fins a 80 anys de presó pels càrrecs de tràfic de menors i perjuri, però durant tot el judici s'ha mostrat tranquil·la i no ha deixat veure cap emoció.

"Ghislaine Maxwell era perillosa. Era una dona adulta que captava noies vulnerables" per a Epstein, ha afirmat la fiscal Alison Moe, que assegurava que Maxwell va ser "clau en tota l'operació" de tràfic sexual de menors. Segons la fiscal, hi havia un patró molt clar en totes les noies amb què Maxwell contactava: eren "menors d'edat, boniques i vulnerables", amb famílies en situació complicada, totes amb el pare absent, i les seduïa amb el seu estil "sofisticat". És el perfil de totes les dones que han passat aquests dies per l'estrada per acusar-la d'haver-les enganyat perquè se sotmetessin als abusos sexuals d'Epstein quan eren menors d'edat.

La fiscal va insistir en la coincidència dels relats de les quatre dones que han acusat Maxwell, com a testimonis del judici, d'uns abusos que van passar "un cop i un altre" durant "molts anys". Alguna de les dones que han testificat l'acusen d'estar present durant els abusos i una d'elles relatava que Maxwell li hauria fet un "massatge" als pits. Alguns dels membres del personal de la mansió d'Epstein a Florida també han testificat per explicar que Maxwell els havia instruït per "no veure, no sentir i no dir" res del que passés en aquella casa. Segons la fiscal, Maxwell "sabia el que passava i n'era còmplice".

Una imatge de Ghislaine Maxwell amb Jeffrey Epstein mostrada durant el judici.

El relat de l'advocada defensora

Tot i això, la mateixa Ghislaine Maxwell es va negar a testificar en la seva defensa quan se li va donar l'oportunitat de fer-ho la setmana passada. "El govern no ha demostrat el cas més enllà de qualsevol dubte raonable i, per tant, no fa falta que declari", va dir.

La seva advocada, Laura Menninger, en canvi, ha parlat durant més de dues hores aquest dilluns per insistir en la línia argumental que presenta Maxwell com una "cap de turc" a qui volen fer pagar pels crims pels quals Epstein no va poder ser jutjat, ja que es va suïcidar a la seva cel·la. "Han provat que Epstein va abusar dels seus diners i del seu poder. Epstein era un manipulador", ha dit, "però no soc aquí per defensar Epstein, no és el meu client", ha afegit. Segons l'advocada, tots els abusos del magnat mort "no tenen res a veure amb Ghislaine". L'advocada ha insistit també a mirar de desacreditar les declaracions de les dones que l'acusen d'acord amb suposades "inconsistències" en els relats i apuntant que ho haurien fet "per diners" a la recerca d'una indemnització.

stats