Internacional 07/06/2013

Obama defensa els registres telefònics: "Ningú està escoltant les trucades"

El president nord-americà destaca que el programa secret de vigilància s'emmarca dins la legalitat, ja que no ataca la privacitat dels ciutadans

Reuters
1 min

San José (Califòrnia)El president dels Estats Units, Barack Obama, ha defensat de forma aferrissada aquest divendres els programes secrets de vigilància del govern nord-americà que ha donat a conèixer aquesta setmana el diari britànic 'The Guardian'. Obama ha detallat que s'han fet dins el marge de la legalitat i de forma limitada, per protegir la privacitat dels ciutadans. Segons la informació publicada pel rotatiu, Washington registra des de fa mesos –segons fonts del 'New York Times', des de fa set anys– les trucades telefòniques de milions de nord-americans, com també les seves cerques i contactes per Google, Facebook i Skype, entre d'altres.

"Ningú està escoltant les trucades. D'això no tracta el programa", ha dit Obama durant una visita al Silicon Valley. El president també ha insistit que el programa de vigilància s'emmarca en el punt just de protegir els nord-americans d'atacs terroristes i vetllar també per la privacitat dels ciutadans.

stats