Epstein va pagar mig milió de dòlars pel silenci de la dona que acusa el príncep Andreu d'abús sexual

L'acord de silenci es fa públic en el judici obert a Nova York per la demanda de Virginia Giuffre al príncep britànic

ARA
2 min
El príncep Andreu

BarcelonaEl multimilionari acusat de tràfic sexual de menors Jeffrey Epstein va pagar 500.000 dòlars l'any 2009 a una de les seves presumptes víctimes, Virginia Giuffre, que a canvi d'aquests diners es va comprometre a no demandar-lo ni a ell ni a cap de les persones connectades amb ell que fos un "acusat potencial" d'abusos sexuals. Però el 9 d'agost passat Giuffre va presentar una demanda en un jutjat de Manhattan, a Nova York, contra el príncep Andreu del Regne Unit, a qui acusa d'abusar sexualment d'ella diverses vegades quan tenia 17 anys, en unes trobades que haurien estat propiciades per Epstein i la seva amant Ghislaine Maxwell.

És en el marc d'aquest judici, precisament, que s'ha fet públic aquest dilluns el document de l'acord signat per Giuffre i Epstein el 2009, just el dia abans d'una vista clau per al cas que podria portar un membre de la família reial britànica al banc dels acusats. La dona assegura que fa dues dècades, quan ella era adolescent, Epstein i Maxwell van traficar amb el seu cos i van propiciar els abusos sexuals del príncep britànic, que ha insistit en tot moment a negar les acusacions.

El seu acord amb Epstein, fet públic aquest dilluns, no esmenta directament el príncep Andreu ni cap altre dels "potencials acusats" que Giuffre es va comprometre a no denunciar. Però han estat, de fet, els advocats del príncep els que han presentat aquest acord amb Epstein com a prova per reclamar que el cas sigui desestimat, al·legant que el document conté provisions per tal que la dona no emprengui accions legals contra cap persona connectada amb el multimilionari.

Epstein es va suïcidar en una cel·la de la presó l'any 2019, cosa que no va permetre jutjar-lo per les acusacions d'abús sexual i tràfic de menors. La seva amant Ghislaine Maxwell, en canvi, sí que ha estat jutjada i condemnada finalment per tràfic sexual en una sentència de la setmana passada.

stats