Internacional 28/10/2019

Dos ferits greus en un tiroteig davant una mesquita de Baiona

L'agressor, que ha estat detingut, és un home que va ser candidat de l'ultradretà Front Nacional

Ara
2 min
L'interior de la mesquita de Baiona, on ha tingut lloc l'incident.

BarcelonaAlmenys dues persones han resultat ferides greus aquest dilluns en un tiroteig que ha tingut lloc davant de la mesquita de Baiona, al País Basc francès, segons fonts de la Prefectura dels Pirineus Atlàntics. Un individu d'edat avançada ha estat detingut arran de l'incident, sense que de moment se sàpiguen les raons de l'atac, segons han afegit aquestes mateixes fonts. El detingut havia estat candidat del partit d'extrema dreta Front Nacional, de Marine Le Pen, ara rebatejat amb el nom de Reagrupament Nacional.

Els fets han tingut lloc cap a les 15.20 hores. Els dos ferits han provat d'aturar l'agressor quan intentava cremar la porta de la mesquita. L'individu, però, ha reaccionat obrint foc. Després ha calat foc a un vehicle i ha fugit del lloc de l'atac amb un automòbil, segons ha informat la Prefectura dels Pirineus Atlàntics a través d'un comunicat que ha difós a Twitter.

La policia, però, ha detingut l'atacant poc després a casa seva, al departament veí de Landes, en una operació en la qual fins i tot han hagut d'intervenir artificiers, perquè l'agressor ha assegurat que disposava de diverses armes, granades i material explosiu.

El detingut ha estat identificat com un home de 84 anys, que en fa quatre va ser candidat de l'ultradretà Front Nacional en les eleccions departamentals. L'atac s'ha produït en un moment en què a França s'ha obert un debat sobre el laïcisme i l'exhibició de signes religiosos (especialment el vel islàmic) a la vida pública.

Els dos ferits són dos homes de 74 i 78 anys, que es troben en estat greu i han estat traslladats a l'hospital de Baiona. Tots dos presenten ferides de bala. A la mesquita hi havia diversos fidels en el moment de l'atac.

stats