Un detingut confessa haver matat el periodista britànic i l’indigenista brasiler desapareguts a l’Amazònia

Troben els cossos suposadament de les dues víctimes al lloc on el sospitós va indicar a la policia

ARA
2 min
La policia extreu les restes humanes localitzades al lloc on va indicar l'autor confès de l'assassinat del periodista britànic i l'indigenista brasiler desapareguts a l'Amazònia.

BarcelonaUn dels dos sospitosos en el cas del periodista britànic i l'indigenista brasiler desapareguts a l'Amazònia ha confessat haver-los disparat. També ha explicat on havia enterrat els cossos, cosa que ha permès a la policia recuperar els cadàvers, tot i que encara falta que siguin identificats de manera oficial. "Tenint en compte el que ha confessat l'acusat i el que vam localitzar al lloc assenyalat hi ha grans possibilitats que les restes siguin dels desapareguts", ha afirmat el superintendent de la Policia Federal a l'estat d'Amazones, Eduardo Alexandre Fontes, en roda de premsa a Manaus, la ciutat més gran de l'Amazònia brasilera.

El comissari ha donat el cas com a "parcialment resolt", malgrat que encara queda confirmar que les restes són les del periodista britànic Dom Phillips i de l'indigenista brasiler Bruno Araújo Pereira, a més de la identificació d'altres possibles autors. Els cossos localitzats seran enviats aquest dijous a l'Institut Nacional de Criminalista de la Policia Federal, a Brasília.

Els detinguts, un dels quals ha confessat, són dos germans pescadors als quals Araújo havia recriminat que pescaven de manera il·legal dins de reserves indígenes, on està prohibit fer-ho. Van ser identificats com els germans Amarildo da Costa Oliveira, conegut com a Pelado, i Oseney da Costa d'Oliveira, conegut com a Dos Santos. El primer va ser arrestat la setmana passada i el segon aquest dimarts.

Protesta per la desaparició de l'indigenista Bruno Pereira i el periodista britànic Dom Phillips al Brasil.

"El resultat encara és parcial, ja que no descartem hipòtesis que altres persones hi estiguin involucrades i encara treballarem per recol·lectar proves que demostrin l'autoria. Però hem fet un gran pas en la resolució d'aquest crim brutal que ha commocionat tothom", ha afegit el comissari de la Policia Federal Guilherme Torres.

El segon sospitós encara ho nega

Phillips, col·laborador del diari The Guardian i altres capçaleres britàniques, i Araújo van desaparèixer el 5 de juny passat quan navegaven per un riu al Vale do Javari, una regió selvàtica pròxima a les fronteres del Brasil amb el Perú i Colòmbia, on havien viatjat per recollir material per al llibre que el periodista estava preparant sobre les amenaces que pateixen els indígenes a la regió.

"Ahir a la nit vam aconseguir que el primer detingut confessés voluntàriament el crim. Va narrar els detalls i va assenyalar els llocs on va enterrar els cossos i va enfonsar l'embarcació dels desapareguts", ha explicat Fontes. L'altre sospitós, però, continua negant la seva participació en el crim. Guiats per la confessió del primer, equips de la Policia Federal es van desplaçar aquest dimecres al lloc assenyalat, ubicat en una zona inundada de difícil accés i selva espessa a uns 3 quilòmetres del riu en què s'hauria produït el crim. Hi van trobar les restes humanes que estan per identificar. Aquest dijous es desplaçaran al lloc on suposadament hi ha l'embarcació de les víctimes, que els detinguts diuen haver omplert de terra per enfonsar-la.

stats