Mundial
Internacional 15/12/2022

Un conductor atropella mortalment un adolescent a Montpeller després del partit França-Marroc

Dimecres a la nit es van fer 250 detencions per aldarulls a tot França

ARA
2 min
Seguidors francesos celebrant la victòria del seu equip a París

BarcelonaUn adolescent de 14 anys, de nom Aymen, va morir atropellat a Montpeller, al districte de Mosson, mitja hora després que s'acabés la semifinal de la Copa del Món entre França i el Marroc, disputada dimecres al vespre. El conductor es va donar a la fuga i, ara mateix, continua en parador desconegut mentre la policia el busca activament. D'acord amb testimonis presencials recollits per l'emissora France Info, el conductor portava una bandera francesa i fanfarronejava davant d'aficionats presumptament marroquins. Quan van intentar prendre-li la bandera, el conductor va accelerar bruscament, com s'observa en algunes imatges penjades a les xarxes socials, i va envestir l'Aymen i un altre noi. El vehicle, de color blanc, va ser localitzat prop del lloc dels fets poc després.

La víctima mortal va patir una ferida al cap i es trobava en aturada cardiorespiratòria quan se li van poder prestar els primers auxilis, abans de traslladar-lo a l'hospital de Lapeyronie, on només se'n va poder certificar la mort.

Aquest dijous al matí, l'alcalde de Montpeller, Michaël Delafosse, ha visitat la família del jove. L'Ajuntament ha difós un comunicat dels pares: "La desaparició de l'Aymen ens submergeix en un terrible calvari. Expressem el nostre agraïment pels innombrables missatges de condol. Fem una crida a la màxima calma i manifestem la nostra confiança en les institucions de la República, la policia i la justícia, perquè l'autor dels fets sigui jutjat".

També hi va haver altres incidents, tot i que de menys gravetat, i es van fer al voltant de 250 detencions en unes quantes ciutats franceses. A París es calcula que 25.000 persones es van concentrar als Camps Elisis i les autoritats van desplegar 2.200 policies i gendarmes (10.000 per a tota la regió de l'Illa de França). Segons les últimes xifres oficials, a la capital francesa hi va haver 145 detinguts. Entre ells hi havia un grup d'ultradreta de 40 persones que duien punys americans, cosa que va fer pensar a les autoritats que la seva intenció era provocar violència: "És evident que volien crear aldarulls als Camps Elisis", va assegurar un agent.

A la ciutat de Lió (est) s'hi va aplegar un grup d'ultradreta vestit de negre i amb la cara tapada. Un cop van arribar a la cèntrica plaça de Bellecour, van començar a tirar mobiliari i projectils i, com a resposta, la policia els va llançar gasos lacrimògens. La celebració va acabar amb vuit dels membres del grup detinguts. A Niça (sud-est), un altre grup d'encaputxats va insultar i perseguir l'afició marroquina a crits de "Fora àrabs". A Nantes (oest) hi va haver enfrontaments amb bengales entre les dues aficions. La resta de detencions es van produir a Avinyó (sud), on alguns dels congregats van llançar focs artificials de morter.

stats