Internacional 06/11/2013

El govern colombià i les FARC arriben a un acord sobre la participació política

Es tracta del segon punt de l'agenda de pau, que s'està negociant a l'Havana

Ara
1 min

BarcelonaEl govern colombià i la guerrilla de les FARC han anunciat aquest dimecres durant una roda de premsa des de l'Havana (Cuba) que han arribat a un acord parcial sobre el segon punt de l'agenda de pau, la participació política del grup, segons informen els mitjans colombians.

L'acord per a la participació política estableix les plenes garanties perquè les FARC deixin les armes i es converteixin en un moviment polític.

Es tracta del segon acord parcial al qual arriben la guerrilla i el govern de Juan Manuel Santos, després que al maig acostessin posicions sobre el tema agrari.

Encara queden tres punts a l'agenda. El següent és la lluita contra el narcotràfic, després –si no hi ha cap problema–, la compensació de les víctimes, i finalment la fi del conflicte –la desmilitarització i el desarmament–. Tot i això, la premissa de les negociacions és que res està definitivament acordat fins que es pacti l'últim punt.

Les últimes setmanes, el procés ha patit diversos alts i baixos i la principal formació opositora, liderada per l'expresident Álvaro Uribe, ha provat de deslegitimar uns diàlegs que considera superflus, ja que opina que no es pot negociar amb un grup armat.

stats