Internacional 18/12/2017

Més d'un miler de vols cancel·lats per una apagada elèctrica a l'aeroport d'Atlanta

L'aeroport més transitat del món es paralitza després d'11 hores sense llum

Reuters
1 min
Imatges de l'aeroport d'Atlanta durant l'apagada elèctrica de diumenge 17 de desmebre de 2017.

AtlantaCentenars de vols han estat cancel·lats i d'altres ajornats a l'aeroport internacional Hartsfield-Jackson d'Atlanta (Estats Units) aquest dilluns, després de l'apagada elèctrica que el va mantenir sense llum durant 11 hores aquest diumenge. L'incident ha deixat atrapats centenars de passatgers a l'aeroport més transitat del món.

Més de 400 vols amb origen o destinació Atlanta han estat anul·lats i 86 més han patit retards aquest dilluns, després que aquest diumenge es cancel·lessin 1.100 vols. L'aeroport va patir una apagada elèctrica diumenge al matí a causa d'una fallada i consegüent incendi en l'equipament electrònic al soterrani de la instal·lació.

L'electricitat no es es va poder recuperar fins gairebé la mitjanit, a les 23.45 hores de diumenge, hora local. Molts passatgers van penjar a les xarxes socials fotografies on apareixien atrapats dins dels avions o a l'exterior de terminals completament a les fosques.

Tots ells van ser desembarcats cap a les 10 de la nit, unes nou hores després de l'apagada. Treballadors de l'aeroport van intentar recompensar-los amb àpats gratuïts, aigua i places d'aparcament quan l'electricitat va tornar.

Alguns passatgers van haver de passar la nit en hotels; les autoritats de la ciutat van habilitar també espais per passar la nit al Centre de Convencions Internacional de Geòrgia.

stats