Internacional 27/04/2016

Carles Gasòliba deixa la presidència del CIDOB

La seva decisió va lligada, segons ell, a la voluntat del patronat d'iniciar una "nova etapa" al 'think tank' on "es posi èmfasi en el paper de Catalunya com a actor internacional"

Ara
1 min
L'economista i exsenador Carles Gasòliba va ser nomenat president del Cidob el maig passat.

BarcelonaEl president del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) des del 2012, Carles Gasòliba, ha anunciat aquest dimecres que renuncia a la seva reelecció al capdavant del 'think tank', un dels millors del món i el més ben valorat de l'estat espanyol. Així ho ha confirmat la pròpia institució en un comunicat, en què s'explica que Gasòliba continuarà essent membre, a títol personal, del Patronat del centre d'estudis internacionals.

A la nota difosa als mitjans, s'afegeix que "el president Gasòliba ha justificat la seva decisió en base a l’opinió expressada per patrons institucionals de cara a iniciar una nova etapa dins de l’actual context on es posi èmfasi en el paper de Catalunya com a actor internacional".

Preguntat el 2012 a l'ARA sobre la possibilitat d'utilitzar el CIDOB com a instrument de les relacions exteriors del Govern, Gasòliba va dir: "Segons els seus estatuts, el CIDOB és una entitat independent. I està obligada a seguir les orientacions que decideixin, per consens, els membres del patronat". Aquests membres són la Generalitat, l'Àrea Metropolitana, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, el ministeri d'Exteriors -amb aportacions econòmiques molt inferiors a la de les administracions catalanes- i el Consell Interuniversitari de Catalunya.

Gasòliba, que va ser diputat al Congrés (1980-1987), senador (2004-2008) i eurodiputat per CiU (1986-2004), ha anunciat la seva renúncia aquest matí en una reunió del Patronat, on ha explicat que convocarà un ple extraordinari per nomenar la persona que es proposi com a nova presidenta de la institució.

stats