Argentina
Internacional 25/02/2012

Indignació a l'Argentina en trobar-se el cos d'un jove dins el tren dos dies després de l'accident

Els treballadors de l'estació de tren van sentir la pudor de descomposició i van avisar les autoritats. El maquinista ha declarat que li van fallar els frens

Agències
2 min
Disturbis davant l'estació de Once a Buenos Aires / AFP

Buenos AiresLes autoritats argentines han trobat, finalment, el cos de l'únic passatger que encara estava desaparegut del tren sinistrat dimecres a l'Argentina. El cadàver de Lucas Menghini Rey, de 20 anys, que encara era en un dels vagons del tren, estava en estat de descomposició. Els treballadors de l'estació d'Once van sentir la forta olor del cos i van avisar les autoritats.

Durant dos dies el jove ha estat buscat pels seus familiars, els amics i la policia, que havien promogut una campanya als mitjans per difondre la seva imatge, després de no haver-lo trobat ni als hospitals ni als tanatoris.

La notícia ha despertat la ràbia i la indignació dels ciutadans de Buenos Aires. Els argentins es pregunten com és possible que el cos romangués 48 hores dins el tren sense que els socorristes, la policia, els bombers o el jutge encarregat de la causa se n'adonessin.

Aquest dissabte hi ha hagut forts enfrontaments entre un grup de joves i la policia a l'estació d'Once, els quals han causat danys materials importants a la zona. Centenars de persones s'han concentrat a l'accés principal de l'estació en protesta per les pèssimes condicions del transport ferroviari i el retard en la troballa del jove.

El maquinista diu que li van fallar els frens

El maquinista del tren accidentat, Marcos Antonio Córdoba, ha declarat aquest dissabte que va ser una fallada dels frens, la causa del sinistre. Segons Córdoba, va intentar frenar dues vegades i després va utilitzar el fre d'emergència, però els mecanismes no van funcionar.

Córdoba, de 28 anys, està imputat pel cas que li podria costar entre 6 mesos i 3 anys de presó. Després de declarar ha quedat en llibertat per decisió del jutge.

El nombre de víctimes final és de 51 persones. Encara hi ha 37 ferits ingressats en hospitals de la capital, segons ha informat el govern.

stats