Internacional 03/06/2022

Almenys quatre morts al descarrilar un tren a Baviera

Diversos vagons de dos pisos han bolcat poc després de sortir de la primera estació

2 min
Tren descarrilat a la regió alemanya de Baviera.

Dortmund (Alemanya)Un tren ha descarrilat aquest divendres al migdia a Baviera i han mort almenys quatre persones, segons ha informat la policia local. Trenta persones han resultat ferides, quinze de les quals han hagut de ser traslladades a diversos hospitals amb lesions greus. En un primer balanç, la prefectura del districte de Garmisch-Partenkirchen, la regió alpina bavaresa on s’ha produït l’accident, havia xifrat en seixanta el nombre de ferits.

Entrada la nit d’aquest divendres les autoritats temien que el nombre de morts augmentés. “Dotze persones estan desaparegudes”, segons ha avançat el ministre bavarès d’Interior, Joachim Herrmann. Hi ha la sospita que entre la runa s’hagin de lamentar més víctimes mortals. Però també pot passar que els desapareguts ja siguin a les clíniques. Alguns estan tan greument ferits que encara no se’ls ha pogut identificar, ha comentat Herrmann. El ministre bavarès d’Interior ha assenyalat des del lloc de l’accident que en el temps màxim d’una hora s’han pogut treure per les finestres del tren els passatgers supervivents que hi viatjaven. Una quinzena de soldats de l’exèrcit alemany que eren al ferrocarril han ajudat a agilitzar el rescat.

Molts escolars

Els serveis de salvament havien recuperat a primera hora de la tarda tres cadàvers que jeien sota el tren. Una persona greument ferida ha mort de camí a l’hospital. Els ferits són “de tots els grups d’edat”, ha apuntat un portaveu de la policia, alhora que admetia que hi havia molts escolars al tren perquè havien sortit del col·legi al migdia. Aquest cap de setmana comencen a Baviera les vacances de Pentecosta i això ha animat més persones a desplaçar-s’hi.

Aquest és un dels pitjors accidents de tren a Alemanya en els últims anys. El tren regional anava en direcció Munic i ha descarrilat cap a un quart d’una del migdia a la localitat de Burgrain per raons encara desconegudes. Segons els primers informes, diversos vagons de dos pisos han descarrilat poc després de sortir de la primera estació del recorregut. Tres vagons han bolcat.

Les autoritats han confirmat que no hi ha hagut cap xoc amb un altre tren. Aquest vespre el ministre de Transport i Trànsit de Baviera, Christian Bernreiter, partia de la base que l’accident s’ha produït per causes tècniques. “No hi ha hagut una tercera part implicada. Entenem que hi ha hagut alguna qüestió tècnica al vehicle o a les vies”, ha dit.

Línia de via única

Les investigacions han començat de seguida. S’ha obert una comissió per a situacions de danys especials i, a més, està treballant-hi sobre el terreny l’oficina d’investigació d’accidents ferroviaris. La policia i la fiscalia estan contribuint a esbrinar per què el tren regional ha descarrilat en la línia de via única en direcció a Munic. La policia espera “una llarga investigació”.

Dotze helicòpters de rescat han sobrevolat tota la tarda la zona del sinistre. Bombers, infermers i metges d’urgències i policies s’hi han desplegat amb un gran dispositiu.

El canceller alemany Olaf Scholz s’ha mostrat consternat sobre l’accident de tren. “La nostra empatia és amb els familiars de les víctimes mortals i amb els ferits, a qui desitgem una ràpida recuperació”, ha dit a la televisió RTL. Scholz s’ha referit a “notícies que commocionen” i a “imatges colpidores” al lloc del sinistre.

stats