Un centenar de morts a Sierra Leone per l'explosió d'un camió ple de combustible

No es descarta que augmenti el nombre de víctimes per la situació crítica d'alguns ferits

ARA
2 min
Explosió a Sierra Leone

BarcelonaTragèdia a Freetown, capital de Sierra Leone. Aquest dissabte almenys 99 persones han mort després que un camió que transportava combustible hagi xocat amb un altre camió i s'hagi produït una gran explosió que ha arrasat amb tot el que hi havia al voltant: altres vehicles, vianants i també botigues ambulants i habitatges. "És una zona molt habitada", asseguraven a Reuters veïns de la ciutat. "Moltes motos i furgonetes de transport, que portaven desenes de persones, han quedat completament calcinades".

Desenes de persones estan ferides de gravetat, cosa que implica, tal com advertia Mohamed Lamrane Bah, director de comunicacions de l'Agència de Gestió de Desastres de Sierra Leone, que el nombre de víctimes mortals pot incrementar en les pròximes hores i dies. Segons la versió oficial, l'accident es va produir divendres, cap a les deu de la nit. Primer hi va haver el xoc entre els dos camions, que va provocar el vessament del combustible que, posteriorment, es va inflamar i va explotar.

"És un incident desolador per a un país on encara estan frescos els records dels tràgics corriments de terres del 2017 i del brot d'Ebola del 2014-2016. Més de 100 pacients estan sent atesos ara en diferents hospitals de Freetown", ha explicat en un comunicat Mohammed Mukhier, director a l'Àfrica de la Federació de la Creu Roja i la Mitja Lluna. "L'hospital principal està desbordat i les famílies tenen dificultats per identificar els seus éssers estimats cremats o morts, ja que els cossos estan molt carbonitzats", ha afegit, per la seva banda, Kpawuru E.T. Sandy, secretari general de la Creu Roja a Sierra Leone.

Segons el mitjà local The Sierra Leone Telegraph, alguns residents pròxims al lloc on es va produir l'explosió van sortir de casa després de la col·lisió dels vehicles amb cubs i bidons per recollir el combustible vessat. Es tracta d'una pràctica habitual en alguns països africans que produeix un augment del nombre de víctimes si el camió acaba explotant.

"Profundament consternat"

L'alcaldessa de Freetown, Yvonne Aki-Sawyerr, ha declarat al seu compte de Facebook que estava "profundament desfeta" després de conèixer la notícia i ha enviat el seu condol a les famílies i als éssers estimats de les víctimes. "Els vídeos i fotos que circulen per les xarxes socials són esfereïdors", ha dit, després d'aclarir que ella no podia ser-hi en persona però que la policia i el tinent d'alcalde eren al lloc dels fets donant suport a l'Agència Nacional de Gestió de Desastres.

Per la seva banda, el president de Sierra Leone, Julius Maada Bio, ha declarat estar "profundament consternat" i ha enviat el seu condol als que han perdut els seus éssers estimats. A més, ha assegurat que el govern "farà tot el possible per donar suport a les famílies afectades".

stats