Internacional 05/12/2018

Alerta de tsunami a Nova Caledònia arran d'un terratrèmol

Les autoritats ordenen l'evacuació immediata de la població del litoral. S'esperen onades de fins a tres metres d'alçada

Efe
1 min
Imatge del Servei Geològic dels Estats Units que mostra l'ubicació del terratrèmol

SydneyLes autoritats de Nova Caledònia, al Pacífic Sud, han ordenat l'"evacuació immediata" de la població assentada a les costes després de l'alerta de tsunami arran d'un terratrèmol de magnitud 7,5. El Servei d'Alertes per Tsunami del Pacífic ha indicat que, segons les dades disponibles, s'esperen onades d'entre 1 i 3 metres d'alçada.

Els evacuats seran traslladat a refugis mentre estiguin en vigor les mesures de seguretat. Les autoritats han recomanat a la ciutadania que es reagrupi a les zones de refugi amb medicaments, aigua i altres articles de primera necessitat, i que s'informi a través de la ràdio. En cas de no poder acudir al refugi, aconsella allunyar-se del litoral més de 300 metres i buscar una posició elevada d'almenys 12 metres.

L'epicentre del sisme es va localitzar a 168 quilòmetres a l'est de Tadine, a l'illa de Maré, i a uns 10 quilòmetres de profunditat, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS). Les onades també podrien afectar les costes de Vanuatu i les Fiji. Més de 20 països insulars del Pacífic, entre els quals hi ha el Japó i Austràlia, també podrien registrar un petit creixement del mar.

El terratrèmol va ser precedir s'un altre sisme de magnitud 6 i de vàries rèpliques. Nova Caledònia, amb 270.000 habitants, registra habitualment moviments sísmics.

stats