PalmaBasada en la novel·la homònima de Sebastià Alzamora, aquesta obra destil·la la mateixa força que els seus protagonistes: l'oligarca Joan March i l'humanista Joan Mascaró. Tots dos nasqueren al mateix poble de Mallorca, Santa Margalida, en 17 anys de diferència.

Poc més en comú. Tenien concepcions completament diferents del món i del temps. El financer i contrabandista Joan March treballà compulsivament en els seus negocis, i es convertí en un dels homes més rics i poderosos del seu temps. Era capaç de fer caure governs, i de posar condicions a Franco o a Churchill. 

Mentrestant, Joan Mascaró va ser principal traductor i divulgador del pensament místic hindú a la cultura occidental, referent (entre d'altres) dels Beatles, que li dedicaren la cançó The Inner Light. Fins a 20 anys de la seva vida els dedicà a traduir un poema hindú: Bhagavad Gita. L'obra s'ha estrenat aquest dijous i es pot veure els dies 17, 18 i 19 de març al teatre Principal de Palma.

Dirigida per José Martret i adaptada al teatre per Josep Maria Miró, l'obra està interpretada per Toni Gomila (Joan March), Blai Llopis (Joan Mascaró), Carme Conesa (Katleen) i Jordi Figueras (Emili Tremulles).

L'obra està basada en la novel·la homònima de Sebastià Alzamora
A l'escenari, d'esquerra a dreta, els personatges d'Emili Tremulles, Joan March, Joan Mascaró i Katleen
Carme Conesa toca i canta durant l'obra
A 'Reis del món', Joan March i Joan Mascaró es troben en un despatx a Ginebra als anys 50
Tot i el protagonisme de March i Mascaró, amb l'obra agafen especial força qui va ser director de la banca March i l'esposa de l'orientalista
L'escenografia de Rafel Lladó mostra un món destruït per les conseqüències de la guerra
March era capaç de fer caure governs, i de posar condicions a Franco o a Churchill
L'autor i tot l'equip de l'obra amb les autoritats balears
Sebastià Alzamora publicà el llibre el 22 de gener de 2020
La presidenta del Govern, Francina Armengol, saluda l'autor de la novel·la, Sebastià Alzamora i el director del Principal, Josep Ramon Cerdà
stats