Consell de Govern

El Govern considera una "qüestió menor" la disputa amb Vox i penjarà la bandera LGTBI a les conselleries

Costa no aclareix per què el PP ha canviat de criteri respecte del 2023

La bandera LGTBI de la façana del Parlament balear
14/06/2024
1 min

PalmaEl vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha considerat aquest divendres una "qüestió menor" la discrepància que el PP ha mantingut amb Vox a la mesa del Parlament sobre la bandera LGTBI. Els populars, que l'any passat varen fer pinya amb l'extrema dreta i varen vetar que es penjàs la bandera el Dia de l'orgull (encara que sí que la varen penjar a les seus del Govern), enguany han canviat de criteri. El PP ha votat a favor que es col·loqui la bandera aquesta vegada, un fet que Vox considera una "traïció" i "una decepció enorme", però per als populars no ha d'anar més enllà d'una diferència puntual. Costa ha remarcat, a més, que també es penjarà la bandera a les seus de les conselleries.

"Tant l'Executiu com el PP consideren que s'ha de penjar", ha exposat Costa: "Som partits diferents, amb plantejaments diferents, en diferents temes", ha afegit. Costa no ha volgut respondre al motiu que ha duit el PP a canviar de criteri respecte de l'any passat, més enllà d'insistir que ideològicament sempre han estat "a favor" de col·locar la bandera. El passat juny de 2023, la presidenta Marga Prohens encara no havia estat investida, el PP estava enmig de negociacions amb Vox per signar un pacte de governabilitat.

Costa ha transmès tranquil·litat amb els socis del PP al Parlament malgrat que el president de la Cambra, Gabriel Le Senne, va convocar aquest dijous una roda de premsa urgent per criticar la decisió del PP. "Estudiarem si legalment podem fer alguna cosa per frenar aquest acord", va remarcar, insistint en la importància de "les coses simbòliques" per a Vox, en referència a aquesta bandera que reconeix els drets d'un col·lectiu.

stats