Consell de Govern
Política Govern 09/02/2024

El Govern considera "injustificades" les protestes dels docents contra la segregació lingüística

"No sabem per què s'està en contra que determinats centres vulguin implantar el projecte de llibertat lingüística", ha dit el vicepresident

2 min
El vicepresident del Govern, Antoni Costa

PalmaEl vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha considerat que les protestes de col·lectius de docents per l'aplicació de la lliure elecció de llengua a les escoles són "injustificades". Després que l'Assemblea de Docents reunís aquest dijous 200 persones a Inca, El portaveu de l'Executiu ha dit que "el Govern creu en la llibertat de tothom, també la de manifestar-se i constituir-se en forma d'assemblea o el que s'estimi convenient". No obstant això, també ha recalcat que considera "no justificada aquesta posició": "No sabem exactament per què s'està en contra que determinats centres educatius lliurement, i si així ho acorda el seu claustre, vulguin implantar aquest projecte de llibertat lingüística".

En aquest sentit, Costa ha rebutjat que es parli de segregació lingüística. El Govern ha explicat en reiterades ocasions que ensenyarà als estudiants en dos idiomes vehiculars diferents (quan així ho demanin) a través de desdoblaments i "grups flexibles" a l'aula, i ha rebutjat que això impliqui separar els estudiants per idioma. "La normativa educativa actual, la Llei d'educació, la Llei de normalització lingüística, el Decret de mínims, l'Estatut d'Autonomia, no autoritza la segregació, la prohibeix", ha remarcat: "Si hi ha una cosa prohibida i no s'ha fet la més mínima modificació de la normativa, ni es farà, llavors el pla de llibertat lingüística no deu ser la segregació". En el mateix sentit, també ha remarcat que "hi ha voluntarietat dels centres" a l'hora d'implantar els projectes.

El conseller d'Educació, Antoni Vera, va explicar alguns detalls sobre l'aplicació de la lliure elecció de llengua en el curs 2024-2025 a la Comissió d'Educació del Parlament. Els centres adherits voluntàriament al pla pilot hauran d'oferir en català i castellà les assignatures de Matemàtiques i Coneixement del Medi al segon i tercer cicle de Primària.

stats