Consell de Govern
Política Govern 08/03/2024

El Govern adverteix que poden caure "més indemnitzacions milionàries" com la de la desclassificació de Muleta

Costa titlla de "cop sense precedents" a les arques públiques la sentència que condemna l'Administració a pagar 96 milions d'euros a l'empresari Matthias Kühn

2 min
Antoni Costa

PalmaEl Govern ha advertit aquest divendres que molt probablement hi haurà més sentències d'indemnitzacions urbanístiques "milionàries" per la desclassificació del caràcter urbà de Muleta. "Podria ser que això encara no hagi acabat", ha assegurat el vicepresident i portaveu de l'Executiu, Antoni Costa, després de la sentència del Tribunal Suprem que imposa a l'Administració indemnitzar l'empresari Matthias Kühn amb 96 milions d'euros. Costa ha titllat de "cop sense precedents" per a les arques públiques aquesta quantitat.

L'alt tribunal ha avalat una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) en favor del promotor immobiliari en considerar que l'Executiu de Francesc Antich va vulnerar els seus drets el 2008, quan va impedir la construcció en aquests terrenys de la seva propietat, retirant-los la classificació com a sòl urbà. "Protegir té un preu, tres milions d'euros per cadascun d'aquests xalets que no existeixen", ha dit: "Ja han caigut 400 milions, i ja veurem".

Costa ha assegurat que, encara que sap que "no és delicte", aquesta gestió dels governs socialistes li sembla "malversació de doblers públics, els doblers dels ciutadans de Balears". El Govern de José Ramón Bauzá va modificar la normativa aprovada per Antich per evitar el pagament d'indemnitzacions urbanístiques per valor de 900 milions d'euros, però va quedar sense efecte amb la Llei d'urbanisme de 2017, sota el mandat de Francina Armengol, ha assegurat Costa.

Una llei de crèdit extraordinari

Costa ha explicat que el Govern aprovarà una llei de crèdit extraordinari per afrontar el pagament de la sentència de Muleta II. "Provoca un forat", ha dit. "Els comptes públics poden suportar aquesta despesa sense retallar en despesa social", ha assegurat, però ha insistit que "hi ha sentències pendents" i podria ser que aquesta quantitat acabàs essent superior. La sentència de 96 milions d'euros no admet recurs.

stats