OPERACIÓ PORT
Esports 12/02/2013

Joseba Beloki nega "categòricament" qualsevol relació amb Eufemiano Fuentes

L'exciclista diu que el seu calendari de preparació per al 2005 no és el que figura en els documents del metge imputat en l'operació Port

Efe
2 min
Els periodistes han seguit des d'un monitor la declaració de Joseba Beloki com a testimoni en el judici de l'operació Port / FERNANDO ALVARADO / EFE

MadridJoseba Beloki ha negat aquest dimarts "categòricament" haver tingut relació amb Eufemiano Fuentes. L'exciclista ha dit que el seu calendari de preparació per al 2005 no és el que figura en els documents que el metge ha presentat i ha recordat que, quan va esclatar l'operació Port, ell va demanar a la Federació de Ciclisme que l'expedientés per poder defensar-se.

L'excorredor ha assegurat que "té un expedient impol·lut en la seva vida esportiva" i que ha intentat netejar la seva reputació. "Només passar el que va passar i quan va sortir el meu nom a la premsa, vaig enviar un escrit a l'UCI i em vaig presentar a la Federació amb el meu advocat demanant que m'obrís un expedient per poder defensar-me, perquè era l'única manera. La Federació no em va fer cas, van fer cas omís", ha dit.

L'advocada que exerceix l'acusació en nom de la Federació ha aclarit posteriorment que aquest organisme va obrir un expedient informatiu, el 34/2006, que va quedar en suspens després de la conclusió del procediment judicial, atès que era impossible analitzar el contingut de les bosses de sang.

Preguntat per si estaria disposat a donar una mostra d'ADN per contrastar-la amb les bosses, Beloki ha dit que va dedicar molts esforços a aclarir els fets, però que ara, ja retirat del ciclisme, s'ho "hauria de pensar". A preguntes de la defensa de Fuentes, l'exciclista ha relatat com es produïen els controls sorpresa de l'UCI durant les carreres i ha dit que de vegades es feien al menjador de l'hotel, "amb gent esmorzant a l'altre costat del paravent" i que mai es va informar dels possibles riscos dels mateixos. "De la meva salut i els meus problemes, evidents per la meva caiguda [al Tour del 2003], sempre se n'han ocupat els doctors de l'equip. Jo sempre he estat molt escrupolós", ha afegit Beloki.

Qüestionat per les acusacions sobre les sigles i els símbols que apareixen en els documents de Fuentes, així com un possible pagament de 450 euros efectuat per ell al metge canari a través d'"Alberto" [León], el guipuscoà ha assegurat que desconeix el significat d'aquests símbols i que "cada vegada que necessitava alguna substància per recuperar-se l'hi proporcionaven els metges de l'equip".

stats