OPERACIÓ PORT
Esports 12/02/2013

Mor el metge que va examinar Jesús Manzano i que havia de declarar aquest dimecres en el judici de l'operació Port

El metge forense Francisco Aguanell va morir aquest dilluns d'un atac de cor

Efe
1 min

MadridEl metge forense Francisco Aguanell, que aquest dimecres havia de comparèixer al judici de l'operació Port per exposar les conclusions de l'examen que va fer a l'excorredor Jesús Manzano, el primer a denunciar pràctiques de dopatge en el ciclisme espanyol, ha mort. Així ho han informat aquest dimarts fonts jurídiques, que han assenyalat que Aguanell va morir aquest dilluns d'un atac de cor.

El passat 20 de desembre, Manzano –que exerceix l'acusació particular en la causa i compareixerà aquest dimecres com a testimoni– va ser examinat pel forense perquè certifiqués els problemes de salut que arrossega a causa del consum de substàncies dopants durant la seva vida professional.

El març del 2004, l'excorredor madrileny va denunciar en declaracions al diari 'As' el dopatge en el ciclisme espanyol: va aportar dades per experiència pròpia, va assenyalar el doctor Eufemiano Fuentes com a centre de la trama, va situar les seus on es feien les anàlisis clíniques i va parlar dels procediments utilitzats, destacant les transfusions sanguínies.

Les declaracions de Manzano, per les quals va ser objecte de nombroses crítiques i desqualificacions, van ser un dels punts de partida de l'operació Port, segons va reconèixer al judici el tinent de la Guàrdia Civil que va dirigir la investigació. A més de Manzano, aquest dimecres prestarà declaració el pèrit de l'Agència Mundial Antidopatge Yorck Olaf Schumacher.

stats