Barça
Esports 18/03/2013

La Fundació FC Barcelona i la Plataforma per la Llengua impulsen una guia d’acollida lingüística al món de l’esport

L'objectiu és promocionar l'ús del català entre els esportistes, els educadors, els entrenadors i les famílies

A.s.
1 min
El president del Barça, Sandro Rosell, durant l'acte de presentació de la guia d’acollida lingüística al món de l’esport

BarcelonaLa Fundació del FC Barcelona i Plataforma per la Llengua han editat una guia amb el nom 'Amb el català, xuta i gooool!', que han presentat aquest dilluns en un acte al IES Ferran Tallada de Barcelona on hi ha participat el president Sandro Rosell, acompanyat de Ramon Pont, vicepresident primer de la Fundació, i de membres de la Plataforma per la Llengua i l'Ajuntament de Barcelona.

Es tracta d'una guia innovadora i pionera, ja que és la primera publicació que s'ha editat que parla de la llengua i del seu foment a través de l'esport. De fet, la guia plasma per escrit tota una sèrie de continguts que ja s'estan utilitzant des de fa temps en els projectes que la Fundació FC Barcelona duu a terme a Catalunya, en tallers a la Masia, així com en sessions pràctiques d'acollida lingüística que realitza la Plataforma per la Llengua i que busquen fer propostes per millorar la integració i la cohesió a través de la gestió lingüística.

La guia s'adreça a tres actors diferents implicats de manera decisiva en l'acollida i en la promoció de l'ús del català (els educadors i entrenadors, els usuaris i beneficiaris i les famílies) i els dóna eines, mecanismes i raonaments, amb l'objectiu de fomentar l'ús de la llengua catalana entre els joves que comencen a practicar qualsevol esport. També inclou un útil apartat de recursos a l'entorn de l'esport, la inclusió social i la llengua catalana.

stats