El Barça es relaxa i acaba patint una mica amb el Fuenlabrada (88-82)

Doellman i Tomic han plantat cara als 21 punts del veterà Panko

Efe
Edwin Jackson, en acció contra el Fuenlabrada

BarcelonaEl Barça ha patit per superar sense brillantor el Montakit Fuenlabrada (88-82). Amb el partit controlat, l'equip de Xavi Pascual, liderat per un efectiu Justin Doellman –autor de 19 punts–, s'ha adormit en el quart període, en què els madrilenys, penúltims en la classificació de la Lliga Endesa, han fet patir els locals amb un parcial de 23-30.

Doellman –autor de set dels nou primers punts blaugranes– ha liderat l'atac local en els primers minuts, i el Fuenlabrada aguantava gràcies a Clark i la seva intensitat defensiva. Amb Akindele anul·lat per les torres blaugrana, ha emergit l'experiència de Panko –màxim anotador del partit amb 21 punts–, i ha posat en dificultats en defensa Thomas i Hezonja. L'aler nord-americà forçava personals –tres en el primer quart– i donava aire al seu equip (22-18).

Tomic, però, ha fet un pas endavant amb un parcial de 10-0 dels blaugrana. Els madrilenys no havien dit l'última paraula i un triple de Clark els donava una mica d'esperances abans del descans (42-35).

No volien sorpreses, els locals, i després de la represa el Barça ha marcat un parcial de 8-0 gràcies a dos triples de Navarro (50-35, min 23). Bloquejat en atac, el Montakit ha trigat cinc minuts a puntuar. Però l'encert exterior Oleson ha servit per arribar als 17 punts de superioritat (57-40, min 26). Els visitants volien marxar del Palau Blaugrana amb el cap alt i en l'últim període han reaccionat (69-59, min 32). El Barcelona, amb un quintet ple d'actors secundaris, no s'ha deixat espantar amb un intel·ligent Marcelinho Huertas, si bé dos triples consecutius de Vega –4 de 5 des de 6,75– posaven el 80-72 a tres minuts del final.

Bloquejats en atac i fluixos en defensa, els locals han vist com un altre triple posava emoció al partit (82-78), però els tirs lliures de Tomic i Satoransky han decidit el partit.

88 - FC Barcelona (22 + 20 + 23 + 23): Satoransky (10), Navarro (6), Thomas (11), Doellman (19), Tomic (10) –cinc inicial–, Hezonja (-), Huertas (9), Pleiss (-), Oleson (11), Jackson (7), Lampe (-) i Nachbar (5).

82 - Montakit Fuenlabrada (18 + 17 + 17 + 30): Díaz (3), Miso (-), Panko (21), Clark (9), Akindele (6) –cinc inicial–, Mayo (14), Diagné (4), Bertt (11), Vega (12) i Smits (2).

Àrbitres: Peruga, Redondo i Munar. Eliminat: Thomas (min 29).