Espanyol
Esports 05/05/2013

Bany de realitat al Sánchez Pizjuán (3-0)

Un Sevilla intens fa el que vol amb la defensa de l'Espanyol en un primer temps horrorós i allunya les opcions europees dels periquitos amb l'autogol de Capdevila i l'encert de Coke i Negredo

Álvaro Negredo celebra el segon gol del Sevilla contra l'Espanyol

BarcelonaAl Sánchez Pizjuán, l'Espanyol ha quedat despullat. Desorientat i nu, l'equip de Javier Aguirre ha sigut un titella en mans d'un Sevilla que, avui sí, ha trobat l'electricitat que amaga la seva plantilla plena de qualitat i es cola entre els principals favorits a entrar a Europa la temporada que ve. Els andalusos, dinàmics i perillosos en totes les seves arribades, han fet el que han volgut amb els periquitos fins a golejar-los en un primer temps horrorós dels visitants.

Un autogol de Capdevila, que ha desviat una rematada de Navas dins de l'àrea, ha obert la llauna al minut 11, després que Stuani perdonés el 0-1 en la primera arribada de l'Espanyol. L'única, pràcticament.

Esperonat pel marcador a favor, el Sevilla ha començat a moure's amb convicció a tres quarts de camp. Explosiu per bandes i amb molt de criteri per dins, amb Rakitic movent-se amb intel·ligència entre línies i Negredo amenaçant en profunditat, l'equip d'Unai Emery ha omplert l'àrea de centrades que l'Espanyol mai ha sabut defensar. Una errada en la basculació col·lectiva ha habilitat Coke dins l'àrea per fer el 2-0 al minut 19 i, poc després, Negredo ha sentenciat amb el tercer. El davanter s'ha estirat per rematar una centrada passada que Kiko Casilla ha pensat que ningú remataria. El porter, deixant-la passar, ha vist amb sorpresa com el davanter madrileny del Sevilla introduïa la pilota dins la seva porteria.

L'Espanyol encara hauria pogut encaixar algun gol més en alguna de les moltes centrades que el Sevilla ha continuat fent. Però el 3-0 ha relaxat els locals i ha reactivat els visitants, ferits en l'orgull.

A la represa, Aguirre ha intentat afegir tensió als seus homes, que han estirat línies i han controlat millor el bon joc per bandes del Sevilla. Amb navas i Perotti més controlats, i sense Kondogbia, lesionat només començar el segon temps, el partit s'ha igualat. L'Espanyol ha estat lluny de ficar-se en el partit i, de fet, ha pogut sortir més golejat si Rakitic, Stevanovic o Navas haguessin estat més fins de cara a porteria.

Una excursió ofensiva de Capdevila, a un quart d'hora del final, i una rematada de Verdú a centrada rasa de Javi López a cinc d'acabar, han sigut dues ocasions de l'Espanyol per canviar el contundent 3-0 del marcador. Al temps de descompte, Stuani ha estavellat una pilota al travesser i, a porteria buida, Tejera tampoc ha pogut batre Beto.

El gol visitant tampoc hauria canviat el signe del partit, perquè ja feia molts minuts que l'Espanyol havia consumat la seva derrota. Una ensopegada que, malgrat la bona carambola de resultats que s'havien donat en aquesta jornada, allunya l'equip del seu somni europeu, que el deixa ara a deu punts de la sisena plaça.