Publicitat
Publicitat

Triatló

Mario Mola resisteix a tres dies de triatló seguits i puja al podi

El balear acaba en segona posició a la Super League Triathlon, un nou circuit que revoluciona el triatló amb un format de competició innovador i explosiu

Aquest cap de setmana, Mario Mola ha acabat segon de la primera prova de la Super League Triathlon, un nou circuit que està cridat a revolucionar el món del triatló. A Hamilton Island (Austràlia), els triatletes –els escollits que han estat convidats a l'estrena del format– han hagut de fer front a tres dies consecutius de competició en els quals es combinaven de forma diferent de l'habitual i en diferents distàncies la natació, el ciclisme i la carrera a peu. Mola ha aconseguit rubricar una de les actuacions més regulars, ja que va ser quart en la prova de divendres, tercer en la de dissabte i segon en la de diumenge, un rendiment que només ha superat el seu company d'entrenament Richard Murray, que ha pujat al podi més alt gràcies als seus triomfs divendres i dissabte.

El primer dia, el repte va ser el  Triple Mix, que consisteix en tres triatlons consecutius de 300 m de natació, 6 km de ciclisme i 2 de cursa a peu, però variant l'ordre de les disciplines entre elles, amb tan sols 10 minuts de descans entre cadascuna. Mario Mola va ser quart.

El segon dia s'havia de córrer l' Equalizer, que arrenca amb una contrarellotge de ciclisme que estableix els temps d'avantatge amb què, a continuació, els triatletes afronten cinc trams compostos, en aquest ordre, per natació (300 m), atletisme (2 km), natació (300 m), ciclisme (6 km) i atletisme (2 km). Mario Mola va acabar tercer.

Finalment, aquest diumenge, aquest apassionant format s'acaba amb la prova Eliminator, que són tres triatlons consecutius, amb 10 minuts de pausa entre ells, i un sistema d'eliminatòries. Dels 24 competidors, només els 15 millors passen a la segona; i finalment només els 10 millors de la segona competeixen en la tercera. Mola ha sigut tercer, altre cop.

"Ha estat físicament molt exigent per la calor, la duresa del circuit i els mateixos formats de carreres tan explosius. Estic content amb el resultat. Vull felicitar els organitzadors per la feina que han fet. Crec que aquest nou circuit de proves és molt bo per al nostre esport".

Aquesta ha sigut la classificació general: 
1. Richard Murray: 56 punts (20/20/16)
2. Mario Mola: 49 punts (15/16/18)
3. Jake Birtwhistle: 48 punts (10/18/20)
4. Richard Varga: 40 punts (18/12/10)
5. Javier Gómez Noya: 40 punts (13/14/13)

Mario Mola tornarà a la competició en les World Triathlon Series de Gold Coast, que se celebraran el cap de setmana del 8 i 9 d'abril.

Històries de superació esportiva

Etiquetes