Economia 06/06/2018

Uber llançarà a Berlín el seu servei de 'bike sharing' abans que s'acabi l'estiu

L'empresa ha declarat que vol ampliar el projecte a altres ciutats europees "els pròxims mesos"

Ara
2 min
El conseller delegat d'Uber, Dara Khosrowshahi (esquerra), aquest dimecres a Berlín

BarcelonaUber ja explora noves línies de negoci més enllà del transport en cotxe. Abans que s'acabi l'estiu, l'empresa californiana llançarà el seu propi servei de 'bike sharing' a Berlín, tal com ha assegurat aquest dimarts a través d'un comunicat. Sota la marca Jump, la companyia llogarà bicicletes elèctriques a través d'un sistema calcat al que utilitzen els serveis de 'motosharing'. Des de la mateixa aplicació d'Uber, els usuaris podran seleccionar el vehicle que tinguin més a prop i rebran un codi per desbloquejar-lo.

La multinacional nord-americana, que va comprar Jump l'abril passat, espera ampliar aquest servei a altres ciutats europees "els pròxims mesos", tal com ha afirmat a la capital alemanya Dara Khosrowshahi, conseller delegat de la companyia. "Estic decidit a dialogar més i millor amb les ciutats i les autoritats públiques per veure com podem definir junts el futur de la mobilitat urbana", ha afegit el directiu.

Jump compta ara mateix amb un centenar de treballadors i una flota de 12.000 bicicletes, repartides en 40 ciutats de sis països. Igual com Uber, Jump va néixer a San Francisco, una ciutat que es caracteritza pels carrers costeruts. Les bicicletes elèctriques de Jump oferien un avantatge competitiu respecte a la resta de companyies, un factor important perquè Uber decidís adquirir la marca. Malgrat que no es va revelar l'import de l'operació, el portal de notícies TechChrunch va apuntar que l'acord es va tancar per uns 100 milions de dòlars (al voltant de 85 milions d'euros).

Creix la flota de cotxes elèctrics d'Uber

Khosrowshahi també ha aprofitat la compareixença a Berlín per anunciar que Uber llançarà Uber Green a la capital alemanya, una modalitat de servei que disposarà d'una flota de cotxes totalment elèctrics. Serà la segona ciutat del país que tindrà aquesta plataforma després de Munic. A banda d'això, la firma americana "espera" oferir serveis "semblants" en altres ciutats alemanyes, malgrat que no ha especificat quan i a quines.

stats