Economia 20/03/2018

Turisme confirma una multa de 300.000 euros a Tripadvisor

La plataforma ha publicat més de 25 ofertes d'habitatges de lloguer turístic sense llicència

Jaume Ribas
2 min
Bel Busquets també s'ha enfrontat aquest dimarts a una bateria de preguntes sobre turisme del Partit Popular.

PalmaLa consellera de Turisme i vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha anunciat aquest dimarts en una compareixença de premsa al Parlament que l'expedient obert a la comercialitzadora de lloguer turístic Tripadvisor s'ha resolt amb una multa de 300.000 euros. La consellera ha fet aquest anunci després de respondre a una bateria de preguntes del Partit Popular sobre turisme durant la sessió de control al Govern.

Aquesta quantitat és la mateixa que la Conselleria va imposar a la plataforma Airbnb. Precisament demà dimecres acaba el termini de l'empresa per presentar al·legacions a aquesta multa i des de la Conselleria afirmen que encara no n'han rebuda cap.

Busquets ha explicat que els inspectors de Turisme han enviat fins a 25 captures d'ofertes d'habitatges publicades a Tripadvisor que no disposaven de llicència per al lloguer turístic, tot i que "n'hi havia més". Així mateix, la consellera ha explicat que altres plataformes estan retirant l'oferta il·legal. "La nostra llei funciona", ha sentenciat. Arran de l'aprovació de la nova regulació del lloguer turístic, el cos d'inspecció de la Conselleria ha posat en marxa la revisió de les plataformes de comercialització d'habitatges per a turistes.

3.000 places menys

Segons fonts de la Conselleria, el Govern podrà anunciar aviat la desaparició d'unes 3.000 places de lloguer turístic, que se sumen a les 3.600 que ja no formen part de la borsa. La Llei de turisme permet, en l'article 91, no tornar a incloure a la borsa les places de lloguer turístic que havien estat donades d'alta d'acord amb alguna excepció a la normativa, com era el cas de les més de 3.500 ja donades de baixa i d'aquestes 3.000 places noves.

stats