Economia 12/04/2023

Els tres municipis de l'Estat on és més car comprar un habitatge són a les Balears

El preu dels immobles en venda continua augmentant

1 min
Eivissa és una de les ciutats d'Espanya amb més problemes d'accés a l'habitatge.

PalmaEls tres municipis de l'Estat on és més car comprar un habitatge són a les Illes Balears. Segons el darrer estudi del portal immobiliari Idealista, Sant Josep de sa Talaia, Santa Eulària i Calvià són els tres pobles amb un preu més elevat dels immobles que actualment estan a la venda. A més, dels tres següents en el rànquing dos són municipis illencs. En aquest cas, el quart més car és Zarautz; el cinquè, Eivissa, i el sisè, Sant Antoni de Portmany.

El preu mitjà del metre quadrat dels habitatges en venda a Sant Josep de sa Talaia s'eleva fins als 6.295 euros, un 13,4 més del que costava l'any passat. En el cas de Santa Eulària el preu és de 6.224 euros, xifra que suposa un increment d'un 18,3% en la comparació interanual, mentre que a Calvià el preu del metre quadrat dels immobles en venda arriba actualment fins als 5.553 euros, un 16,7% més que l'any passat. D'altra banda, a Eivissa el metre quadrat costa 5.539 euros (+4,4%) i a Sant Antoni de Portmany, 5.330 euros (+34,3%).

La següent localitat illenca en el rànquing de municipis amb els preus per comprar un habitatge més cars de l'Estat és Alcúdia, que ocupa la tretzena posició, amb 3.677 euros el metre quadrat i un increment interanual del 19,3%. Palma ocupa la dissetena posició en termes generals i un lloc destacat entre les capitals, per darrere de Sant Sebastià, Barcelona i Madrid, amb 3.531 euros el metre quadrat i una pujada interanual d'un 11,3%.

En total, les 50 poblacions de més de 20.000 habitants amb els habitatges cars d'Espanya es reparteixen entre 10 províncies, amb major representació de Barcelona (11), les Balears (10) i Madrid (8).

stats