Economia 01/10/2019

La fallida de Thomas Cook afecta prop de 3.400 treballadors a les Balears

Els empleats afronten a Palma la seva primera assemblea amb molta incertesa

Carles Tudurí
2 min
Oficines de Thomas Cook a Palma

PalmaEls prop de 760 treballadors del centre financer de Thomas Cook a Palma, situat al polígon de Son Valentí, varen fer aquest dilluns vespre una primera assemblea a la seu de CCOO per tal d'organitzar-se davant la situació d'incertesa que viuen després de la fallida de l'empresa.

La fallida afecta un total de cinc filials amb seu a Balears, que sumen un total de 3.400 treballadors. A més de l'esmentada empresa, que funcionava com a centre financer del grup, dos jutjats mercantils de Palma tramiten cinc

En el jutjat mercantil número 3 han ingressat els preconcursos de quatre societats vinculades al negoci hoteler, que tenen domicili fiscal a Palma i afectarien uns 2.500 treballadors. Una vegada registrats aquests

D'altra banda, en el jutjat mercantil número 1 ha entrat el preconcurs d'una altra societat vinculada al negoci turístic, Destination Incoming, que es declararà en concurs voluntari.

Pep Ginard, responsable de serveis a la ciutadania del sindicat, ha explicat que la trobada era principalment per "donar una primera informació de caràcter sindical per donar cobertura a l'elecció dels representants que s'ha de dur a terme el proper divendres 4 d'octubre".

També ha ofert als empleats del touroperador "informació de caràcter tècnic i jurídic de com s'ha de transitar a un ERO un cop que s'ha comunicat el concurs de creditors per part de l'empresa". A més, en el torn de paraula els assistents han fet diverses preguntes de caràcter laboral sobre excedències, permisos retribuïts, situacions d'incapacitat laboral, pluriactivitat, etc.

El sindicat ha advertit que el procés serà "llarg i complicat", ja que els treballadors han de continuar acudint al seu lloc de feina sense cobrar. De moment, triaran 13 representants que negociaran amb l'administrador l'extinció de la seva relació laboral amb l'empresa, que es pot allargar uns mesos.

stats