Economia 05/08/2019

Treball retorna les dues setmanes addicionals de permís a les famílies monoparentals

Les modificacions al permís de paternitat van reduir a la pràctica les seves bonificacions

Ara
1 min
La majoria de les famílies monoparentals són mares solteres.

BarcelonaL'Institut Nacional de la Seguretat Social ha emès aquest dilluns els nous criteris per reconèixer el dret de les famílies monoparentals a gaudir de les dues setmanes addicionals de permís retribuït per naixement, cura dels fills o menors amb discapacitat, adopció o acolliment múltiple.

El ministeri de Treball ha explicat en un comunicat que al reial decret publicat al març en què es modificaven els permisos per naixement i cura dels fills s'hi van introduir també aquestes prestacions com un dret individual. La definició, però, va provocar una situació imprevista per a les famílies monoparentals: a causa del repartiment equitatiu entre els dos progenitors, les dues setmanes addicionals de permís es convertien en una sola setmana quan hi havia només un progenitor, que en la majoria de vegades era una dona.

Amb el nou criteri es rectifica aquesta desigualtat i s'equipara la prestació entre els dos models de família perquè els menors "puguin rebre les cures necessàries independentment que tinguin un o dos progenitors".

La Federació d'Associacions de Mares Solteres (FAMS) havia denunciat recentment que la regulació implementada al març "perjudicava un dret que ja s'havia reconegut". A més, la federació va explicar que dues mares solteres havien sol·licitat en les seves respectives reclamacions a la Seguretat Social poder gaudir de les mateixes setmanes de permís parental que la resta de famílies.

stats