Economia 04/04/2020

Trablisa anuncia un ERTO per al 30% de la seva plantilla

A les Balears la mesura afecta 775 treballadors de la companyia

Ara Balears
1 min
Un vigilant de Trablisa en un centre mèdic de Palma. / Pere Bota

PalmaTrablisa ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per a 2.125 treballadors, el 30% de la plantilla, a les Balears, Madrid, Catalunya, Andalusia i el País Valencià. En el cas de les Illes, la plantilla afectada per reducció o bé per suspensió de contracte serà de 775 treballadors, segons ha informat l'agència Efe.

La mesura afecta tant vigilants de seguretat com auxiliars de serveis, ha detallat l'empresa en un comunicat, en el qual explica que treballa des de l'inici d'aquesta crisi fent ajustos amb l'objectiu d'evitar que afectàs l'ocupació dels seus treballadors. La pròrroga de l'estat d'alarma i l'escenari d'incertesa que comporta aquesta situació, especialment referent a la caiguda del trànsit de passatgers als aeroports espanyols, "ha fet que la sol·licitud de l'ERTO sigui inevitable", assenyala Trablisa.

La companyia afirma que la seva prioritat és col·laborar amb la societat en la lluita contra el coronavirus, mantenint els serveis essencials per garantir la seguretat en llocs com aeroports i transport públic en els quals continua prestant servei. Els vigilants de seguretat estan supeditats a les ordres que reben del Ministeri de l'Interior i són un dels col·lectius que també està en primera línia en la lluita contra el virus, ha recalcat l'empresa.

Així mateix, Trablisa ha manifestat el seu agraïment als col·lectius professionals que en la situació actual "no poden estar a casa i que amb la seva feina i exemple constitueixen un gran valor per a la nostra societat".

stats