Mobilitat
Economia 10/02/2023

La torre de control de Son Sant Joan no es privatitzarà, "es liberalitzarà", diu la ministra

La titular de Transports i Mobilitat ha explicat que "es continua amb el procés, que pretén obtenir una millor eficiència"

2 min
La torre de control aeri de l'aeroport de Son Sant Joan.

PalmaLa ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha descartat aquest divendres "una privatització" de la torre de control de l'aeroport de Palma, en una roda de premsa a l'Hospitalet de Llobregat. Segons la ministra, es continuarà amb el procés de liberalització dels serveis aeris d'algunes torres de control, com la de Son Sant Joan. "Es vol continuar amb el procés, que pretén obtenir una millor eficiència", ha incidit. "Es tracta de prestar serveis a través d'altres operadors que poden redundar en una millor eficàcia i eficiència", ha afegit.

Aquest dijous Diario de Mallorca informava que "la privatització" de la torre de control de Son Sant Joan que prepara el Ministeri estarà enllestida d'aquí a dos anys. El projecte, a banda d'afectar l'aeroport de Palma, també inclourà el de Màlaga, Santiago, els dos de Tenerife, el de Bilbao i el de Gran Canària.

Transports pretén que el termini de la liberalització de la gestió del control aeri comenci abans d'agost del 2024, i després s'hauria d'esperar a les adjudicacions. Segons el mateix mitjà, el Ministeri ja hauria iniciat el període de consulta pública per donar peu a la revisió del projecte i la presentació de les al·legacions.

De moment, la proposta ha rebut fortes crítiques per part de l'esquerra i la dreta illenques. Tant MÉS per Mallorca com Unides Podem i el PP s'han posicionat en contra de la liberalització de la torre de control. Els ecosobiranistes i la formació morada consideren que la mesura "va en contra dels interessos estratègics de les Balears", mentre que els populars critiquen "les presses" del PSOE en aquesta qüestió.

Son Sant Joan se sumarà així a l'aeroport d'Eivissa, que es va liberalitzar en la primera fase. Els bons resultats, segons el Ministeri, de la gestió del control aeri en els aeroports on s'ha fet la liberalització, han empès que es posi en marxa la segona fase.

stats