Economia 24/05/2021

Torna a augmentar el preu de l'habitatge a les Balears

Les Balears són la quarta comunitat de l'Estat en què el lloguer és més car

ARA Balears
1 min
Una immobiliària de Palma.

PalmaLes Illes Balears registren un nou augment del preu de l'habitatge, segons el portal immobiliari Fotocasa. Segons les dades publicades aquest dilluns, durant el mes d'abril el preu mitjà s'ha incrementat un 0,8% en comparació amb les xifres recollides el mes passat. L'Arxipèlag és la tercera comunitat autònoma de l'Estat en què s'ha registrat un major increment en relació amb el mes passat, només per darrere de Múrcia (+1,6%) i Cantàbria (+1,1%).

Si analitzam la comparació interanual, la situació és completament diferent. En relació amb els preus de l'any passat (poc després de l'inici de la pandèmia), s'ha registrat un descens del 13,2%. Tot i l'augment registrat entre els mesos de març i abril, el preu mitjà dels habitatges a l'Arxipèlag és el segon més baix des de l'inici de la pandèmia, només per darrere del registrat el mes passat.

Pel que fa al preu del lloguer, les Balears són la quarta comunitat de l'Estat en què el metre quadrat és més car. Segons les dades del portal immobiliari, Madrid (13,81 €/m2) és la comunitat amb el preu més elevat, seguida de Catalunya (13,80 €/m2), el País Basc (13,10 €/m2) i les Illes Balears (11,33 €/m2).

Eivissa és el municipi on s'ha registrat l'augment més gran dels preus del lloguer de les Balears, amb un increment de l'1,7%. Els altres municipis illencs on s'ha registrat una major crescuda són Palma (+0,8%) i Calvià (+0.3%). Així, el preu mitjà dels habitatges de lloguer a Eivissa per metre quadrat és de 16,50 euros, el de Calvià de 14,16 euros, mentre que el de Palma és d'11,23 euros.

stats