Economia 09/12/2020

El toc de queda a les 22 h suposa l'estocada final per a la restauració, segons PIMEM

La patronal denuncia que aquesta mesura consolida el 70% de pèrdues de la facturació del sector

Ara Balears
2 min
Terrasses al carrer Fàbrica al barri de Santa Catalina

Palma"Amb aquest toc de queda han acabat de matar la reactivació del sector", assegura la presidenta de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Eugenia Cusí, que explica que, poc després que la presidenta Francina Armengol hagi anunciat el toc de queda a les deu, els restaurants han començat a rebre cancel·lacions. Aquesta mesura, lamenta Cusí, consolida la pèrdua del 70% de la facturació del sector, que ara haurà de decidir si mantenen els bars i restaurants oberts o bé els tanquen. "En uns dies valorarem què fem en funció de com respongui la gent; si no hi ha suport, haurem de tancar", diu la presidenta.

PIMEM creu que aquesta mesura és molt dràstica, "les dades sanitàries no són tan contundents com perquè s'apliquin mesures tan bèsties", i exigeixen més transparència. Denuncien que el Govern no ha consensuat cap mesura amb les patronals. "L'únic que fem és rebre la informació abans que els ciutadans, però no consensuam res, simplement acatam les seves ordres", explica la presidenta.

Cusí lamenta que mesures com aquesta fomenten que el missatge que acaba arribant és que sortir a sopar a un restaurant és perillós. "A la gent li és igual si aquesta mesura dura fins dia 21, es queden amb el missatge que els bars i restaurants no són segurs, fet que provoca que perdin les ganes de venir", comenta Cusí.

Cal recordar que l'Executiu balear ha explicat aquest matí que el Consell de Govern ha aprovat 5 milions d'euros en línies d'ajudes i suport perquè bars i restaurants instal·lin els aparells de control de l'aire. La presidenta Armengol ha subratllat que la restauració és un dels sectors que més pateixen amb la pandèmia i, alhora, ha demanat responsabilitat als propietaris perquè "controlin els clients". Eugenia Cusí lamenta la responsabilitat que suposa per als cambrers aquest control, "ens volen convertir en policies", assegura.

stats