Economia 29/12/2020

Els comerços del Festival Park accepten el nou horari de tancament a les 20 h amb resignació

Quan faltava mitja hora per tancar les barreres, les botigues ja han començat a recollir

Laia Colomer
2 min
Festival Park pràcticament buit el dia que tanca a les 20 h . / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaAquest horabaixa, el concorregut centre comercial "Festival Park" es trobava pràcticament buit. L'ambient a les 19 h ja era de tancament, el mateix que aquestes darreres setmanes hi havia a les 22 h. El personal de seguretat que vigila l'entrada principal del centre comercial explica que aquest dimarts a partir de les 18 h gairebé no ha hagut de dispensar gel hidroalcohòlic als clients que entraven, quan altres dies era una "bogeria".

A les 20 h han entrat en vigor les noves mesures anunciades el passat diumenge per la presidenta Francina Armengol, que estaran vigents fins dia 11 de gener. Les restriccions afecten sobretot els horaris i els dies d'obertura dels comerços. Les grans superfícies de més de 700 metres quadrats no podran obrir els caps de setmana ni festius.

"No hem hagut d'estar pendents de l'aforament com altres dies", explica un dels dependents d'una botiga del centre que té un aforament permès de 18 persones. Avui, només ha hagut de sortir al carrer a regular el trànsit de clients dues vegades; el més normal, segons ha explicat, és que s'hagi de vigilar l'entrada de la botiga constantment per evitar que hi entrin més clients dels que es permeten. Els botiguers no es queixen amb la nova mesura, l'accepten amb cansament i resignació, acostumats als canvis que han hagut d'anar aplicant des de fa setmanes a causa de l'evolució de la pandèmia.

A més la majoria dels dependents coincideixen que la pregunta que més vegades els han fet avui els clients ha estat: "A quina hora tancau?". Alguns no ho tenien ben entès; altres, en canvi, no sabien res del nou horari i no es podien creure que els fessin tancar tan prest, expliquen. I és que molts usuaris es queixaven de la restricció aplicada perquè entenen que no tindran temps de comprar tot el que els falta per als Teis. "Si a les 20 h tanquen, no tenc temps de sortir de la feina amb calma", diu una compradora. Tampoc no estan satisfets amb el fet que no obrin els caps de setmana i els festius: "Ens posa el temps en contra, no sé com ho faré per comprar tot el que em falta per als Reis", lamenta un altre client.

Mitja hora abans de les 20 h moltes botigues ja començaven a recollir el material de l'interior per tancar la barrera puntuals i pocs minuts abans de tancar la poca gent que encara passejava pel centre comercial ha accelerat el pas per fer la darrera compra.

stats